“Shakesperiana”. El director i actor Josep M. Pou ens presentarà la sessió del 18 de juliol a la sala Laya

Imatge
28/06/2013

El dijous 18 de juliol es projecta el film "Màscares", un documental que uneix dues figures tan shakesperianes com són Orson Welles i l’actor Josep Maria Pou. En la presentació ens acompanyaran Josep M. Pou i Esteve Riambau.

Si Shakespeare hagués nascut al segle XX, hauria estat guionista. L’escriptor es va anticipar al cinema i, a canvi, s’ha convertit en una font inesgotable de versions de les seves obres per a la gran pantalla.

Font d’inspiració inesgotable de cineastes de tots els temps, Shakespeare es presta a l’adaptació literal o a la transgressora, al drama i a la comèdia, a la dramatúrgia clàssica o a l’assaig. Aquests són els contrastos que es poden veure aquest mes entre l’ortodox Hamlet de Laurence Olivier i la versió contemporània d’Aki Kaurismäki. També s’aprecia aquest joc de miralls deformats entre el canònic Romeo y Julieta dirigit per Renato Castellani, la mirada contemporània de Josep Maria Castellví el mateix any que s’acabava la Guerra Civil Espanyola i una versió obertament còmica protagonitzada per Charley Chase als anys vint.

Consulteu la programació del cicle durant el mes de juliol a: Shakesperiana