Sumant esforços: Escoles del Raval i la Filmoteca celebren la jornada “Mostra de Curts”

25/04/2012

El divendres 4 de maig la Filmoteca obre la sala Chomón a les escoles del districte per celebrar la festa anual de la “Mostra de Curts” sota el lema La imatge. Un llenguatge que uneix, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) Ciutat Vella.

La mostra de curtmetratges va néixer fa sis anys amb l’objectiu de compensar les desigualtats lingüístiques que presenten les escoles de Ciutat Vella que compten amb un 80% d’immigració a les seves aules. En un primer moment es va pensar en treballar amb les aules d’acollida, però, la realitat del dia a dia va fer que la “Mostra de Curts” esdevingués una activitat més de l’aula ordinària adoptant els darrers avenços en el camp de la tecnologia al servei de la imatge i el llenguatge.     

Els centres a partir d’aquesta iniciativa treballen sobre el llenguatge i tots els altres valors que suposa la tasca de crear i produir en suport vídeo.  A cada curs hi participen uns sis o set centres de Primària.  En l’edició d’enguany comptarem amb: Escola Castella, Escola Cervantes, Escola  Collaso i Gil, Escola Drassanes, Escola  Mediterrània, Escola  Rubén Darío i Escola Vedruna-Àngels. Els alumnes (els autors) de les respectives escoles en acabar la projecció dels curts, expliquen la seva experiència com a realitzadors i l’enriquiment personal que han trobat en tot el procés de producció.  La sessió està adreçada als mateixos alumnes de tots els centres participants, així com a l’alumnat d’altres centres que aquest curs no hi han pogut participar ja que la motivació que significa veure les produccions d’altres companys els pot animar a fer-ho en properes edicions.

Cal pensar que “quan el llenguatge parlat és un obstacle entre l’alumnat, el mur de la incomunicació es trenca amb jornades com la que ofereix la Mostra de Curts.