Torna la Mostra de cinema alemany actual

Imatge
17/10/2016
A partir de dijous 20 d'octubre, projectarem 11 títols produïts entre 2014 i 2016

La cinquena edició de la 'Mostra de cinema alemany actual' torna a la Filmoteca entre el 20 d'octubre i el 8 de novembre d'enguany. En total, projectarem onze films de producció germànica estrenats entre els anys 2014 i 2016. Com a novetat d'enguany, un dels films va adreçat al públic infantil i es projectarà en VOSE.

La Mostra de cinema alemany actual ja és tot un clàssic de la programació de tardor de la Filmoteca. Des de la seva primera edició, ja fa cinc anys, aquesta col·laboracio amb el Göethe Institut de Barcelona i la Fundacion Göethe arriba puntual a la seva cita amb els espectadors barcelonins. Enguany, els onze films programats es podran veure a la nostra seu del Raval entre el dijous 20 d'octubre i el dimarts 8 de novembre de 2016. Moltes de les projeccions tindran el valor afegit de comptar amb presentacions i debats amb els directors o altres professionals relacionats amb els films.

El cicle s'inaugura dijous 20 d'octubre amb el film Vor der Morgenröt / Stefan Zweig: Adéu a Europa, un biòpic sobre l'escriptor jueu que ens presentarà la seva autora, Maria Schrader. El film es va estrenar al darrer festival de Locarno amb un enorme èxit de públic i crítica, que el va titllar "d'obra mestra absoluta de la biografia que posa a la seva autora a l'alçada de Scorsese, Sokúrov, Eastwood i Amos Gitai".

Colonia Dignidad (Florian Gallenberger, 2015)L'endemà projectarem Ich und Kaminski, una nova col·laboració entre el director de Good Bye Lenin!, Wolfgang Becker, i l'actor Daniel Brühl. Aquest film tindrà una segona projecció el dissabte 22 d'octubre.

També comptarà amb una presentació Colonia Dignidad, que projectem el mateix dissabte 22 a les 19.30 h. En aquest cas, els convidats a la sala Chomón són Florian Gallenberger i Benjamin Herrmann, director i productor del film respectivament.

Més avançat el mes d'octubre projectarem Verfehlung (Gerd Schneider, 2015), 4 Könige (Theresa von Eltz, 2015), B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (J. A. Hoppe, H. Lange i K. Maeck, 2015) i Hin ud weg (Christian Zübert, 2014). La majoria d'aquesta films comptem amb una segona projecció al novembre.

Finalment, la cineasta Nicolette Krebitz presentarà la seva producció Wild el divendres 28 d'octubre a les 19.30 h, i el dictor Oskar Roehler farà al mateix, el dissabte 29 a les 19.30 h, amb el seu film Tod den Hippies! Es lebe der Punk!

El darrer film que projectarem és una fascinant anàlisi del procés legislatiu a la Unió Europea que posa en dubte la seguretat del big data i la vigilància digital. Es tracta del documental Democracy: Im Rausch der Daten, de David Bernet.

Quant al film infantil -una novetat d'enguany-, projectem Rico, Oskar und die Tieferschatten / Rico, Oskar y las sombras profundas (Neele Vollmar, 2014) els dies 29 i 30 d'octubre.

Una oportunitat única per descobrir una part de la ingent producció d'Alemanya, i una oportunitat de descobrir diversos films d'autpr originals i innovadors. No us la perdeu!