Una triple sessió acompanyada d’una taula rodona tancarà el cicle dedicat a la guerra civil i el cinema

11/05/2012

El dimarts 15 de maig Ramon Sala, Román Gubern, Magí Crusells i Esteve Riambau participaran en la taula rodona

Aquesta primera quinzena de maig conclou el cicle “Memòries de la Guerra Civil”. Un cicle, que  es va iniciar l’any 2011 a sala de l’Avinguda de Sarrià. Un extens programa cinematogràfic basat en la revisió de films de l’època i documents recents sobre el conflicte. Els interessats en el tema podran visitar fins al 30 de juny la mostra que ha acompanyat el cicle: Imatges confrontades: la guerra civil i el cinema, a la nostra sala d’exposicions

El divendres 11 de maig (19.00) projectarem el film El perro negro (Péter Forgács, 2005), conjunt de pel·lícules amateurs filmades durant la guerra amb cites d'homes i dones que hi van participar. En Joan Salvans i l'Ernesto Díaz en són els protagonistes. Ernesto, un estudiant madrileny de classe mitjana, va sobreviure a la guerra. Joan, un empresari català, va ser assassinat sis dies després de l'esclat del conflicte.

El dimarts 15 de maig a les 19.00, a la sala Laya, programen una sessió cinematogràfica a partir de tres títols de gran vàlua documental filmats durant el conflicte: Catalunya màrtir (J. Marsillach, 1938) de Laya Films, la productora de la Generalitat Republicana, on es denuncien els bombardeigs que patia la població civil a Catalunya; Els tapers de la costa (Ramon Biadiu, 1937), documental sobre la industria del suro en el Baix Empordà i Laya Films. Noticiari Nacional. España al día (1938) que conté, entre d’altres informacions: Beneficiència. Els amics anglesos; Generalitat de Catalunya: El segon menjador infantil; Txecoslovàquia: Accident d'aviació.

Fins al 30 de juny podreu visitar la mostra que ha acompanyat el cicle: Imatges confrontades: la guerra civil i el cinema, a la nostra sala d’exposicions.