Vine a gaudir de La Nit dels Museus a la Filmoteca!

Imatge
17/05/2017
Per quart any consecutiu, dissabte 20 de maig obrirem les nostres portes en horari nocturn

No cada vespre es poden veure espais i gaudir d’activitats de la Filmoteca normalment no accessibles en horari nocturn. És el cas de les nostres exposicions, les portes de les quals tanquen a les 21.00 h. Però enguany, per quart any consecutiu, el dissabte 20 de maig ens afegim de nou a La Nit dels Museus, i això us permetrà, durant aquesta única nit, fer dues visites guiades a l’exposició 'Antoni Padrós. Pertorbador de consciències' acompanyats del seu comissari i el cineasta català.

La Nit dels Museus és una iniciativa endegada fa tretze anys pel Consell d’Europa a la qual, en aquest anys, s’hi ha afegit més de quatre mil museus de tot el continent. Des de fa quatre anys, la Filmoteca hi participa amb una nit màgica de portes obertes, una vetllada nocturna que convida als nostres visitants a veure els nostres espais i la nostra exposició amb una llum diferent.

Enguany, per celebrar La Nit dels Museus obrirem les portes de la mostra Antoni Padrós. Pertorbador de consciències des de les 19.00 h fins a les 01.00 h de la matinada. A més, hem organitzat dues visites guiades, a les 19.00 h i a les 20.00 h, amb el mateix cineasta egarenc i Antoni Padrós. Pertorbador de consciènciesel comissari de l’exposició, Valerio Carando. L’accés a l’exposició és lliure, però cal recollir una entrada a taquilla, i les visites tindran una durada aproximada de 40 minuts.

Aquest 2017, doncs, La Nit dels Museus a la Filmoteca ofereix una oportunitat per conèixer, de primera mà –i amb testimoni privilegiat del mateix Antoni Padrós– el recorregut vital d’aquest creador iconoclasta, una figura singular de l’art i el cinema català l’obra del qual ha estat objecte de retrospectives, exposicions i homenatges a la Tate Modern de Londres, el Lincoln Center de Nova York, el British Film Institute i la Cinémathèque Française, entre d’altres museus i filmoteques d’arreu del món. A banda, recórrer l’exposició amb l’artista, el seu protagonista absolut, i el seu comissari, Valerio Carando, permetrà als ciutadans que vinguin a la Filmoteca fer una travessa per tots els moviments contraculturals de la Catalunya de finals del segle XX, des del pop a l’underground més militant, des de la crítica de tots els poders fàctics a l’experimentació més radical. Us hi esperem!

Imatges

Documents: