Entrades exhaurides per a la visita guiada a l'exposició 'Prop de Hollywood' amb Jesús García de Dueñas

Imatge
10/07/2018
Divendres 13 de juliol, a les 17.30 h

El realitzador, crític i historiador Jesús García de Dueñas és, per la seva trajectòria professional, una de les persones que millor va conèixer el treball del productor Samuel Bronston a Espanya. Autor del volum 'El imperio Bronston' i de la sèrie documental 'Samuel Bronston. Ascenso y caída de un imperio', García de Dueñas serà divendres a la Filmoteca per presentar aquest film i guiar una visita a l'exposició 'Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau'.

Als inicis de la seva carrera, Jesús García de Dueñas va exercir de crític cinematogràfic a les revistes Nuestro Cine i Triunfo. Aviat, però, va ingressar a Televisió Espanyola, on ha realitzat nombroses sèries de ficció i programes d'entreteniment.

Escriptor cinematogràfic, ha dedicat un dels seus llibres al productor nord-americà Samuel Bronston, que a partir de 1957 es va instal·lar a Espanya i va produir, des d'aquí, films de factura nord-americana -sovint de caràcter històric-, grans superproduccions farcides d'estrelles de Hollywood. Entre aquests films hi ha títols com El Cid, Cinquanta-cinc dies a Pequin i El fabulós món del circ, produccions en les quals els fotògrafs cerverins Claudi i Frederic Gómez Grau van treballar com a foto-fixes. La petjada de Bronston està, així, molt present a l'exposició Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau.  

 

Jesús García de Dueñas a la Filmoteca

És justament aquesta mostra, i el cicle que la complementa (Els Gómez Grau i la caiguda de l'imperi de Hollywood) que propicia la visita de Jesús García de Dueñas a la Filmoteca, el proper divendres 13 de juliol.

Cartell de l'exposició 'Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau'A les 17.30h, l'escriptor i crític, Premi Muñoz Suay de l'Acadèmia de Cinema espanyol per Cine español. Una crónica visual i autor de l'autobiografia Memorias del mirador. Una vida para el cine, serà a la Filmoteca per fer una visita guiada a l'exposició Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau acompanyat d'Esteve Riambau. La visita, de caràcter gratuït per als abonats de la Filmoteca i a un preu de 2 € per a no abonats (places limitades), permetrà als inscrits fer un recorregut per un moment essencial de la història del cinema espanyol de la mà de García de Dueñas, un veritable expert, i del comissari de l'exposició i director de la Filmoteca Esteve Riambau. El seu coneixement dels films mostrats a l'exposició, del treball dels fotògrafs cerverins i del periple de Bronston i de les estrelles de Hollywood que en aquells anys van viatjar a una Espanya necessitada de les divises que proporcionaven els rodatges de ben segur enriqueix la informació de l'exposició.

 Un cop conclosa la visita guiada, Jesús García de Dueñas participarà en la presentació de la seva producció Samuel Bronston. Ascenso y caída de un imperio, que es projectarà a les 19.00 h a la sala Laya. Amb dos capítols de 55 minuts cadascún, aquesta sèrie documental construeix, a partir d'matges d’arxiu, entrevistes a familiars i a professionals, material fotogràfic i escenes de diversos films, un retrat humà i professional d'aquest productor nord-americà d'origen rus que veasta que va arribar a Espanya el 1959, va formar un gran imperi cinematogràfic i una dècada després va sucumbir a les grans productores dels Estats Units.

Entrades exhaurides