Visual Phonic posa música a 'Coeur fidèle'

Imatge
19/11/2018
Una nova sessió de 'DJ de Cinema' divendres 23 de novembre

Organitzem una nova sessió de cinema mut i vinils, aquest cop de la mà de DJ Javier Verdes i un dels millors films de Jean Epstein, ‘Coeur fidèle’. Aquest cicle -coorganitzat amb Visual Phonic- uneix modernitat musical i tradició cinematogràfica, traçant a través de les imatges i els sons un pont entre el segle XX i el XXI.

A Coeur fidèle (Cor fidel) la intriga que es desenvolupa als barris populars del port de Marsella, tènue i melodramàtica, sembla tan sols el pretext per portar a terme un aconseguit experiment de muntatge i ritme. Epstein utilitza gairebé de manera sistemàtica el primer pla, i el dinamisme d'una càmera que sembla participar en l'acció. Peròel muntatge adoptat pel cineasta no és gratuït: pretén reflectir els estats anímics dels personatges amb els propis mitjans cinematogràfics.

Visual Phonic presenta una proposta audiovisual basada en l’essència del setè art –el cinema mut- i en la creació en directe y per cada pel·lícula de una nova banda sonora. S’estableix –utilitzant només el format vinil- una interessant simbiosi a partir de la potència visual i expressiva del cinema mut amb la força de la música per acompanyar les imatges i evocar atmosferes i emocions. Un concepte basat en el període clàssic, sonoritzat amb música seleccionada especialment per a cada film, reproduïda en directe amb dos o tres tocadiscos i una taula de mescles.

Javier Verdes és un dels històrics de l'escena electrònica barcelonina, ja sigui des dels plats o com a propietari de Verdes Records, una discogràfica consagrada a l'electrònica que ha editat alguns dels millors DJ's del nostre país. Amb més de 20 anys d’experiència, Verdes també és el propulsor de la botiga de discos d’importació amb més influencia dins la música electrònica de Barcelona, a banda d'encarregar-se de la programació de diversos clubs.