Vols ser jurat del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu?

Imatge
23/03/2017
Passa un dia a la Filmoteca de Catalunya amb els teus amics

Busquem joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 7 de maig de 2017 vulguin fer de jurat al Premi de cinema jove europeu instituït per l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb joves de 36 ciutats i 31 països d’Europa.

El jurat jove ha de triar entre els tres films nominats, quin és el millor per rebre el premi a millor pel·lícula juvenil europea de l’any:

GOODBYE BERLIN (Tschik), Fatih Akin, (Alemanya)
MY LIFE AS A ZUCCHINI (Ma vie de Courgette), Claude Barras, (Suïssa, França)
THE GIRL DOWN LOCH ÄNZI (Das Mädchen vom Ánziloch), Alice Schmid, (Suïssa)

La Filmoteca de Catalunya acull aquest premi europeu per quart any consecutiu. Les projeccions seran entre les 9.30 del matí i les 18.30 h de la tarda. Comptarem amb una presentació de Vicky Luengo, qui explicarà la seva experiència com a actriu de cinema, tv i teatre, als joves membres del jurat. Abans de cada projecció, els monitors i les monitores de Drac Màgic introdueiran les pel·lícules, proposant tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i condueiran el debat després de cada visionat. Al final, quan els jurats les hagin vist totes tres, tindrà lloc la votació secreta.

Dos membres del jove jurat de Barcelona seran els portaveus del jurat. El director i les directores de les tres pel·lícules es trobaran reunits a la ciutat alemanya d’Erfurt esperant el veredicte. L’acte de lliurament del Premi es podrà seguir a través del web

http: //yaa.europeanfilmawards.eu

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants del cinema, parlar sobre els tres films candidats i decidir quina és  la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i conèixer millor la Filmoteca de Catalunya és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure.

Les projeccions seran en versió original subtitulades. Els joves esteu convidats a dinar a la Filmoteca i podeu anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions, però no als debats ni al dinar.

Els aspirants a participar-hi heu de fer una inscripció, que inclou les dades dels vostres responsables.


INSCRIPCIONS

Data límit: diumenge 23 d’abril de 2017.

Envia un missatge electrònic a filmoteca.informacio@gencat.cat amb la següent informació: 

  • Nom i cognoms del pare o mare o representant legal i les dades del/ de la menor:  nom, cognoms, edat.
  • Document d’autorització, signat pel pare o mare o tutors legals, acompanyat de fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor legal.
  • Una enquesta, que servirà per preparar el treball de dinamització de la jornada.

El dia 7 de maig heu de portar l’autorització signada i fotocopia del DNI, si no l’heu enviat abans.


Les places són limitades i les inscripcions es realitzaran per ordre d’arribada.

Les inscripcions no seran vàlides sense confirmació per part de la Filmoteca.


Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l’instaurar fa cinc anys el Premi del Públic Jove, són promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, la història i la diversitat de la cultura europea. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, Film Academies Network, FAN of Europe, col·labora en l’organització d’aquest acte juntament amb el Parlament  Europeu.
 

Altres notícies relacionades
Les pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2017 són ‘Goodbye Berlin’, ‘My Life as a Zucchini’ i ‘The Girl Down Loch Änzi’ 31 països participen en el Premi del Públic Jove 2017 de l’European Film Academy

Efa Productions European Film Award   European Film Academy Young Audience AwardMitteldeutsche Medienförderung

Organitza:
Filmoteca de Catalunya

Amb el suport de:
Acadèmia del Cinema Català Parlament Europeu - Oficina d'Informació a Barcelona

Amb la col·laboració de:

Avellana de Reus Drac MàgicFrit Ravich    

 La Monroe Panàtics  Veri