Vols ser jurat dels Premis del Public Jove del Cinema Europeu? (2015)

Imatge
23/03/2015
El 3 de maig de 2015, la Filmoteca de Catalunya serà una de les seus del guardó

Tens entre 12 i 14 anys? T'agrada el cinema? Vols fer de Jurat del Premi de cinema jove europeu i passar un dia a la Filmoteca? El diumenge 3 de maig de 2015, la Filmoteca de Catalunya acollirà el procés de selecció del la millor pel·lícula juvenil europea, una votació simultània amb 23 ciutats del continent.

La Filmoteca de Catalunya serà també aquest any una de les seus que decidiran els premis del cinema juvenil europeu que atorga l’Acadèmia Europea del Cinema a les millors pel·lícules produïdes el 2014.

Els joves interessats a participar en la votació passaran el diumenge 3 de maig a la Filmoteca de Catalunya per veure tres pel·lícules europees juvenils que han estat prèviament seleccionades per una comissió, analitzar-les i debatre per finalment votar quina és la que mereix el premi. La sessió començarà a les 9:00 del matí per donar pas a la projecció de les tres pel·lícules finalistes i debatre fins dos quarts de set de la tarda. La jornada compta amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català  i amb la participació del jove actor Biel Montoro, que entre la projecció de la primera i la segona pel·lícules explicarà la seva experiència als assistents.

Amb només 15 anys, Biel Montoro ha participat en més de 20 projectes audiovisuals, com la pel·lícula nominada als Premis Gaudí L’altra frontera (2014) d’André Cruz Shiraiwa juntament amb l’actriu Ariadna Gil, o les pel·lícules per a televisió Concepció Arenal, la visitadora de presons (2012) de Laura Mañá, Olor de colònia (2011-12) de Lluís Maria Güell i Barcelona Ciutat Neutral (2010) de Sònia Sánchez.

Les votacions es transmetran via streaming, conjuntament amb les altres ciutats participants, des de Erfurt (Alemanya), on assisteixen els directors dels films nominats. Dos membres del jove jurat de Barcelona, acompanyats de personalitats del cinema català, seran els encarregats d'anunciar el resultat dels vots emesos a la Filmoteca de Catalunya.

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar i decidir sobre la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i conèixer millor la Filmoteca de Catalunya és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure.

Els monitors i les monitores de Drac Màgic seran els encarregats d'introduir les pel·lícules abans de les projeccions, proposant tècniques per a analitzar la imatge i el contingut i de conduir el debat després del visionat i abans de les votacions. Els participants han d'aprendre la responsabilitat de formar part d'un jurat. Les projeccions seran en versió original subtitulades al català. Els joves poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions però no als debats.

Els aspirants a participar-hi han de fer una preinscripció, que inclou les dades dels seus responsables.

PRE-INSCRIPCIONS

Data límit: 17 d’abril 2015

Si esteu interessats en fer una pre-inscripció cal que envieu les dades següents al correu: filmoteca.cultura@gencat.cat

Més endavant rebreu tota la informació i formulari d’inscripció final a la vostra adreça electrònica. Les inscripcions no seran valides sense confirmació per part de la Filmoteca. 
Aforament limitat.

 
Dades per a la pre-inscripció

Joves de 12 a 14

Nom: ____________________
Cognoms: ________________
Edat: ____________________

Nom i cognoms del representant legal de l’infant: ____________
Adreça de correu electrònic: ____________
Núm. de telèfon: _____________________

 

Els objectius de l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l'instaurar fa quatre anys el Premi del Públic Jove, són promoure l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

Altres notícies relacionades

Les pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2015 són ‘My Skinny Sister’, ‘The Invisible Boy’ i ‘You’re Too Ugly too’

Les tres pel·lícules nominades

Ahir, dimarts 31 de març, l’Acadèmia Europea del Cinema va donar a conèixer les pel·lícules juvenils finalistes del Premi del Públic Jove 2015..

25 països participen en el Premi del Públic Jove 2015 de l’European Film Academy 

       European Film Academy

Per primer cop en la historia del Premi del Públic Jove, creat fa quatre anys, l’elecció de la pel·lícula guanyadora...

 

Imatges

Documents: