‘Wallay’ guanya el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia Europea de Cinema

Imatge
07/05/2018
Els joves espectadors catalans van escollir com a preferida ‘Girl in Flight’

El film "Wallay", de Berni Goldblat, es va imposar ahir com a guanyadora del Premi del Públic Jove Europeu que convoca l’Acadèmia Europea del Cinema. El film va imposar-se a les altres dues pel·lícules candidates al premi -'Girl in Flight' i 'Hobbyhorse Revolution'- en una jornada en què van participar milers de joves d'entre 12 i 14 anys de 34 països europeus.

Wallay, el primer film de ficció de Berni Goldblatt, explica el viatge iniciàtic de l’Ady, un noi de tretze anys que no s’acaba d’entendre amb el seu pare, que l'envia a passar l’estiu amb el seu oncle Amadou a Burkina Faso.

La segona classificada a nivell europeu va ser la coproducció suïsso-italiana Girl in Flight (La fuga), de Sandra Vannucchi. El film és un viatge emocional tendre i colpidor que es basa en fets reals de la vida de la seva autora per explicar la història de la Silvia, una noia d’onze anys marcada per la depressió de la seva mare. La nena emprendrà un viatge en tren per acomplir el somni de conèixer Roma, i descobrirà l’amistat de l’Emina, una noia gitana de tretze anys.

En tercer lloc va quedar Hobbyhorse Revolution, un documental de Selma Vilhunen que descriu una afició cada cop més estesa entre els joves finesos: muntar cavalls de joguina.

Els joves del jurat de Barcelona es fan una foto amb Elisabet Cassanovas i Adrian GrösserLa Filmoteca és una de les institucions europees de 34 països que ahir van acollir el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia del Cinema Europeu, (EFA YAA - European Film Academy Young Audience Award), amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

A Barcelona, seixanta-quatre nois i noies d’entre 12 i 14 anys van veure les tres pel·lícules nominades, les van analitzar i debatre al llarg de tota la jornada i van emetre els seus vots per triar la guanyadora. El jurat català va optar per Girl in Flight (La fuga), amb un estretíssim avantatge per damunt de Wallay, que finalment va imposar-se en el recompte global de vots europeus. En una intensa jornada, els joves van rebre la visita de dos dels protagonistes més populars de la sèrie Merlí, l’actriu Elisabet Casanovas i l’actor Adrian Grösser, que van compartir amb els nois i noies la seva experiència com a actors en cinema, televisió i teatre.

A partir d’avui, les tres pel·lícules nominades aquest 2018 al Premi del Públic Jove Europeu, així com les de les tres edicions anteriors, estan disponibles en plataformes digitals com iTunes, Google Play, Microsoft, Plantaflix o Filmin.