Centre d'Interès Pedagògic

Ubicat a la Biblioteca del Cinema i desenvolupat en coordinació amb els Serveis Educatius de la Filmoteca, el Centre d'Interès Pedagògia (CIP) presenta una selecció de fons i materials relacionats amb la didàctica del cinema i el llenguatge cinematogràfic.

Es tracta d'una selecció de recursos adreçats a docents i formadors que tenen com a objectiu comú la divulgació de la cultura cinematogràfica i el llenguatge audiovisual a l’aula.

Una imatge del Centre d'Interès PedagògicEn total, el CIP disposa d'una cinquantena de monografies i pel·lícules. Els llargmetratges, disponibles en format DVD, es poden agafar en préstec a la Biblioteca del Cinema per treballar-los a l’aula. Per a cadascun dels llargmetratges hi ha editat un dossier didàctic descarregable des del web de la Filmoteca. L’objectiu d’aquests dossiers és proporcionar orientació al professorat per treballar a l’aula algunes pel·lícules escollides de la programació mensual per a públic general de la Filmoteca de Catalunya, i proposen activitats relacionades amb el currículum escolar per tal d’entendre i interpretar el món a través del cinema. Els dossiers consten d’una sinopsi, una fitxa tècnica complementària, els temes claus que es poden treballar a classe, una petita ressenya crítica i propostes d’activitats pels diferents nivells educatius. També hi trobareu recomanacions i altres recursos (revistes, llibres i DVD’s) que podeu trobar a la Biblioteca del Cinema per a completar el visionat.

La selecció bibliogràfica disponible al CIP (Centre d’Interès Pedagògic) presenta un ampli ventall de textos i propostes pedagògiques per a tots el nivells educatius amb la finalitat d’inspirar i proporcionar eines als docents que vulguin difondre i treballar la cultura cinematogràfica a l’aula.

La selecció de llibres i DVDs disponibles a la sala de la Biblioteca del Cinema, per a la seva consulta o préstec, s’acompanyarà també d’una selecció de recursos digitals en obert als que es podrà accedir des del lloc web de la Filmoteca. Aquesta selecció digital vol facilitar la consulta i accés de diferents tipus i formats de recursos, aprofitant la gran oferta de materials didàctics en format digital disponibles a Internet.