Apadrina el teu equipament

Data

09/03/2017 - 23/06/2018

La Filmoteca de Catalunya forma part del projecte Apadrina el teu Equipament

Apadrina el teu Equipament és una iniciativa nascuda el curs 2013-14 que impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval per desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic i al llarg del curs escolar.

Les activitats es realitzen tant dins l’aula com a les instal·lacions dels equipaments culturals amb l’objectiu de treballar conjuntament en el desenvolupament d’una oferta educativa més adaptada a diferents realitats, tot apropant els grans equipaments culturals del Raval a l’alumnat dels centres educatius del barri.

El curs 2016-17 col·laborem amb l'Institut Miquel Tarradell i l'Escola Drassanes.

Cursos anteriors:

2014-15 i 2015-16

Els Serveis Educatius de la Filmoteca han desenvolupat dos projectes:

Cinefòrums” amb l’Institut Milà i Fontanals.

Les voluntàries dels Serveis Educatius han conduit trimestralment cinefòrums de fragments cinematogràfics per als estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat. 

Prepara una sortida” amb l’Institut Miquel Tarradell.

Els estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà en atenció i suport psicosocial han preparat, amb el suport dels Serveis Educatius, una visita guiada a la Filmoteca amb  col·lectius en situació de dependència.

2013-14

El curs 2013-14 dins aquest marc vam iniciar un projecte de cinefòrums de fragments amb l’INS Milà i Fontanals, i vam dur a terme el projecte internacional ‘Capturant Identitats’ amb l’INS Miquel Tarradell.

D’altra banda, amb l'Escola Drassanes, una escola on ja fa temps que l'audiovisual té una forta presència especialment al Cicle Superior de Primària, vam facilitar que també el Cicle Mitjà entrés a gaudir el món de les imatges en moviment mitjançant diferents visites van permetre descobrir les funcions i els oficis d'una Filmoteca.

Amb la col·laboració de

La Fundació Tot Raval amb el suport de Raval Cultural.

Els centres educatius participants són: Escola Bressol Cadí, Escola Bressol Canigó, Escola Bressol Mont Tàber, Escola Labouré, Escola Vedruna Àngels, CEIP Collaso i Gil, CEIP Consell de Cent, CEIP Drassanes, CEIP Milà i Fontanals, INS Milà i Fontanals i INS Miquel Tarradell.

Els equipaments implicats són:  Arts Santa Mònica, CCCB, CSIC-IMF, Filmoteca de Catalunya, Fundació Joan Brossa, Gran Teatre del Liceu, MACBA, Museu Marítim de Barcelona, Memorial Democràtic de Catalunya i Palau Güell. 

Imatge
Imatge