Apadrina el teu equipament

Data

01/10/2018 - 21/06/2019

La Filmoteca de Catalunya forma part del projecte Apadrina el teu Equipament

Apadrina el teu Equipament és una iniciativa nascuda el curs 2013-14 que impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval per desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic i al llarg del curs escolar.

Les activitats es realitzen tant dins l’aula com a les instal·lacions dels equipaments culturals amb l’objectiu de treballar conjuntament en el desenvolupament d’una oferta educativa més adaptada a diferents realitats, tot apropant els grans equipaments culturals del Raval a l’alumnat dels centres educatius del barri.

El curs 2018-19 col·laborem amb l'Institut Miquel Tarradell l'Escola Collaso i Gil, i l'Escola Drassanes.

Cursos anteriors:

2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17 i 2017-18

Els Serveis Educatius de la Filmoteca van desenvolupar diversos projectes:

Cinefòrums” amb l’Institut Milà i Fontanals.

Les voluntàries dels Serveis Educatius han conduit trimestralment cinefòrums de fragments cinematogràfics per als estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat. 

Prepara una sortida” amb l’Institut Miquel Tarradell.

Els estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Atenció i Suport Psicosocial van preparar, amb el suport dels Serveis Educatius, una visita guiada a la Filmoteca amb col·lectius en situació de dependència.

“Capturant identitats” amb l’Institut Miquel Tarradell

Un projecte de caire internacional que persegueix l’alfabetització audiovisual entre els joves. Vam treballar de manera paral·lela amb alumnes del Miquel Tarradell i amb estudiants del Photographic Foundation de Gàlata d’Istanbul, i vam tractar temes com els conceptes d’identitat i percepció. 

“Xerrades sobre Drets Humans” amb l’Institut Miquel Tarradell

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil van organitzar xerrades amb els seus companys al voltant dels Drets Humans a partir del visionat de fragments de pel·lícules, el seu anàlisi, reflexió i debat en grup.

“Els Oficis de la Filmo” amb l’Escola Drassanes
L'Escola Drassanes és un centre on ja fa temps que l'audiovisual té una forta presència, especialment al Cicle Superior de Primària. Vam facilitar que també el Cicle Mitjà entrés a gaudir el món de les imatges en moviment mitjançant diferents visites que van permetre descobrir les funcions i els oficis d'una Filmoteca.

Amb la coordinació de:
Fundació Tot Raval

Els centres educatius participants són:
Escola Bressol Cadí, Escola Bressol Canigó, Escola Bressol Mont Tàber, Escola Labouré, Escola Vedruna Àngels, CEIP Collaso i Gil, CEIP Consell de Cent, CEIP Drassanes, CEIP Milà i Fontanals, INS Milà i Fontanals i INS Miquel Tarradell.

Els equipaments implicats són:
CCCB, CSIC-IMF, Filmoteca de Catalunya, Fundació Joan Brossa, Gran Teatre del Liceu, MACBA, Museu Marítim de Barcelona, Memorial Democràtic i Palau Güell.

Imatge
Imatge