Maletes didàctiques: 7 de Cinema (Secundària i Batxillerat)

Data

05/09/2016 - 29/06/2018

Les maletes didàctiques de la Filmoteca de Catalunya i el Museu del Cinema de Girona us permetran treballar el cinema a l’aula amb els vostres alumnes, experimentar què és i com es fa el cinema, i integrar la cultura cinematogràfica en el currículum educatiu. I ho podreu fer al ritme de cada grup i segons les vostres necessitats.

Les maletes estan pensades per ser utilitzades de manera autònoma pels mestres i professors d'arreu de Catalunya, i per això inclouen una guia didàctica i diferents objectes, recursos i aparells que us permetran d'organitzar les activitats de les maletes de la manera que considereu més convenient.

Amb la voluntat d'apropar els nostres recursos educatius al territori, durant el curs 2016-17 podeu trobar exemplars de la maleta en dipòsit als CRPs de l'Alt Camp (Valls), ciutat de Badalona, Bages, La Selva I (Sta. Coloma de Farners), l'Urgell (Tàrrega),i el Vallès Occidental (Sabadell).  Si el vostre centre pertany a algun d’aquests CRPs, si us plau, contacteu-hi directament per tal de gestionar el préstec de la maleta.

A partir del primer trimestre del 2016-17 també oferim en préstec una modalitat virtual de la maleta. Podeu sol·licitar que us donem d’alta aquí.

Maleta '7 de Cinema'

  • Especialment recomanada per a grups d'ESO i Batxillerat;
  • Una caixa que ofereix una experiència lúdica i educativa que permetrà als alumnes conèixer el món del cinema a partir d'un recorregut pel procés creatiu i tècnic que suposa la producció d'una pel·lícula: de què està fet el cinema? Com es narren les històries? Qui fa les pel·lícules?
  • Amb tres temàtiques o 'Sales Cinematogràfiques': suports fílmícs; gèneres cinematogràfics i oficis del cinema;
  • Cada "Sala cinematogràfica" està estructurada en 4 activitats independents que permeten traçar un recorregut parcial o complert, segons els interessos de cada mestre i grup-classe;
  • Guia didàctica per al professorat

La Filmoteca de Catalunya i el Museu del Cinema de Girona tenen entre les seves funcions principals la d'apropar la cultura cinematogràfica a tots els infants de Catalunya, i per fer-ho possible oferim el préstec (gratuït durant el curs 2016-2017) de les dues maletes didàctiques creades pels Serveis Educatius d'ambdues entitats amb la col·laboració de la cooperativa Eduxarxa.

Més informació: filmoteca.escoles@gencat.cat / 935 565 195/98

Imatge
Imatge