Access to the Collection

L’any 1995 la Filmoteca va posar en marxa el servei d’accés als seus fons fílmics per contribuir a la seva dinamització i posada en valor –procurant que l’accés no intercedeixi en la conservació dels materials més fràgils.

Podeu accedir a la Col·lecció fílmica a través del catàleg, on a més podreu consultar altres fons: llibres, fotografies, cartells i revistes, entre d'altres.  El catàleg dels fons fílmics en la seva totalitat només es pot consultar al Servei d’Accés a la Col·lecció. Atesa la seva fragilitat, els documents originals de la Col·lecció fílmica tenen un accés restringit, tot i que a la seu del Raval se’n pot consultar una selecció significativa en DVD.

Per a qualsevol altre accés o ús dels fons fílmics, ens heu de fer arribar una sol•licitud per escrit per tal de poder atendre les vostres peticions. Els fons són a disposició del investigadors per facilitar-ne la recerca. Alhora, els préstecs a centres educatius, festivals i d’altres institucions acosten el públic a les col·leccions fílmiques. Per últim, cada cop més  professionals busquen en les imatges d’arxiu materials per realitzar noves produccions audiovisuals.

Dins els amplis fons conservats a la Filmoteca, hi ha un seguit de títols que destaquen especialment. Es tracta de documents fílmics que conformen diversos conjunts rellevants dins el patrimoni fílmic català i també mundial.

Els historiadors, investigadors i alumnes acreditats amb una carta del tutor o professor de la seva universitat que confirmi el treball de recerca tenen accés a les col·leccions fílmiques.

Les còpies de difusió en 35mm estan disponibles per a d’altres Filmoteques, festivals i institucions culturals que promoguin la difusió del cinema català.

Els continguts dels fons fílmics estan a disposició de productores i institucions que cerquen imatges per a noves produccions audiovisuals.