Recovery

Es calcula que un 90% del cinema produït fins a finals dels anys 30 s’ha perdut per la fragilitat del suport i la manca de cura d’aquest patrimoni. No obstant, gràcies a nombroses productores, distribuïdores, empreses, arxius, museus, biblioteques, particulars i col·leccionistes hem pogut salvar part del patrimoni fílmic català.

Els canvis tecnològics també han provocat que molts films posteriors tampoc hagin sobreviscut. És per això que als anys 30 van aparèixer les primeres filmoteques. A Catalunya la Filmoteca no va ser creada fins l’any 1981, però des d’aleshores promou la conservació sistemàtica de les noves produccions catalanes - ja sigui amb l’entrega obligatòria de materials fílmics, tal i com promouen la Unesco i la Unió Europea, o a través de donacions i dipòsits de diverses tipologies.

Adreceu-vos al Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya per fer el lliurament del material cinematogràfic vinculat a les subvencions i d'altres tràmits de l'Administració Pública.

Si teniu pel·lícules i en voleu garantir la seva conservació, porteu-nos-les. Ja sigueu particulars, o institucions culturals com biblioteques, museus, arxius...; o també empreses, indústries, comerços... El nostre equip tècnic especialitzat en conservació fílmica en tindrà cura. Podeu trobar la fórmula que millor s’adapti als vostres requeriments i característiques, donació o dipòsit.