Aki Kaurismäki. sota el sol de mitjanit

Cicles
Aki Kaurismäki
sota el sol de mitjanit
pdf

 

Aki Kaurismäki ha situat Finlàndia al mapa cinematogràfic internacional. El seu segell és inconfusible: diàlegs mesurats, personatges entranyables i excèntrics que viuen el seu fatalisme amb resignació, posada en escena minimalista i fins a cert punt glacial i històries optimistes amb un regust pessimista o potser és a la inversa. La seva empremta cinematogràfica és recognoscible a tota la seva filmografia i l’admiració de Kaurismäki cap a  Bresson, Buñuel, Chaplin, Becker o Ozu és patent a la seva obra.

Peter von Bagh, amb qui comparteix cicle, s’encarregà d’analitzar totes aquestes filies, fòbies i influències fílmiques, pictòriques i literàries d’Aki Kaurismäki al capítol "Nacimiento de un cineasta: huellas y raíces de una cultura" pertanyent a l’obra Emociones de contrabando: el cine de Aki Kaurismäki.

Aquest dossier elaborat per la Biblioteca del Cinema permet comprendre i desenvolupar el cinema de Kaurismäki mitjançant l’anàlisi de les principals pel·lícules que es projectaran al cicle “Aki Kaurismäki i Peter von Bagh. Sota el sol de mitjanit”  més l’afegit del seu primer film, Rikos ja rangaistus, que ens permetrà fer-nos una idea de la forta personalitat del finès des dels seus inicis. Una selecció d’articles que descobriran que davant de l’aparent fredor de les seves històries hi ha darrere un seguit de sentiments humans comuns.

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema