Filmoteca de Catalunya

Imatge

Situada al centre de la ciutat de Barcelona, prop del Liceu i a tocar de la Rambla del Raval, la Filmoteca de Catalunya ocupa un edifici nou, inaugurat el febrer de 2012, on conviuen espais oberts al públic amb una oferta cinematogràfica polivalent i les oficines de la institució.

La nova seu acull dues sales de projecció de 360 i 184 butaques (Chomón i Laya), una sala d’exposicions, una biblioteca de 1.800 m2, una llibreria especialitzada en cinema i -properament- una cafeteria obertes de dimarts a diumenge i amb uns horaris amplis d’atenció al públic. Alhora, la seu allotja les oficines de la Filmoteca.

L’edifici, de sis plantes i 7.000 m2, és un projecte de Josep Lluís Mateo que s’integra perfectament en el seu entorn i el remodela, creant una plaça que esdevé àgora pública en mig de l’intrincada estructura dels carrers del Raval. Malgrat les seves dimensions, l’edifici no supera l'altura dels blocs circumdants, i el seu impacte visual és moderat pel seu volum compacte i massís i per la seva estètica de formigó vist. La planta baixa de l’edifici és concep com un espai obert a la plaça exterior, al carrer, i les plantes altes es caracteritzen per un ric món interior de patis i lluernes. En conjunt, la seu del Raval de la Filmoteca és una construcció moderna i lluminosa situada al cor d’un barri dinàmic i en contínua transformació.

La Filmoteca de Catalunya es troba en un dels barris més antics de Barcelona, el Raval, a tocar de la Rambla de les Flors i del Liceu, d’una banda, i del Paral·lel i els seus teatres, de l’altre. L’artèria principal més propera a l’edifici de la Filmoteca és la Rambla del Raval, oberta el 1992 com a part d’una política de regeneració del barri al qual també hi ha contribuït la instal·lació de la Filmoteca en aquest entorn.

L’edifici del Raval compta amb tots els serveis d’un centre cultural modern i accessible als ciutadans, un centre consagrat a la cultura cinematogràfica en les seves diverses vessants i obert a la participació dels usuaris i les entitats interessats en el setè art.

Entreu a la Filmoteca i visiteu-la còmodament des de qualsevol racó amb accés a internet. Aquesta visita virtual a les instal·lacions de l’edifici del Raval us permet fer un recorregut pels seus espais més importants.

La Filmoteca del Raval compta amb els equipaments més idonis per a la seva funció: reunir, conservar, investigar i difondre el patrimoni cinematogràfic des de diferents perspectives.