Félix Murcia: la realitat imaginada

Imatge

Videos

Galeries d'imatges

Storyboard
Disseny
Localització
Avantprojecte

Informació pràctica

Data: 
11/04/2019 - 16/06/2019
Horari: 

De dimarts a diumenge
de 16.00h a 21.00h

Entrada gratuïta (cal recollir invitació a recepció)

La trajectòria professional de Félix Murcia, desenvolupada al llarg de quatre dècades amb més de vuitanta obres que inclouen films i sèries de televisió, exemplifica els avatars d’una professió que viu en un estat permanent de transformació després de la instauració de la democràcia a l’Estat espanyol.

Com a hereu d’una gran tradició, Murcia ha hagut de fer front a situacions i problemes nous generats en una indústria en la qual el model de rodatge en estudis o de decoradors constructors per a les coproduccions dels seixanta va donar pas a una manera de treballar segons la qual els dissenyadors centraven la seva atenció en la localització i la transformació d’espais versàtils sense fer servir, encara, les tecnologies digitals. Félix Murcia sap que el cinema és un treball en equip i, per aquest motiu, sempre ha posat tant la seva professionalitat com els seus coneixements al servei de qualsevol projecte que reclamés la seva participació.

La seva implicació en les pel·lícules de Gutiérrez Aragón, Uribe, Armiñán, Miró, Armendáriz o Sacristán, entre d’altres, revelen la diversitat d’una feina on conflueixen tècnica, creativitat i imaginació, tant en la cerca dels escenaris de rodatge com en la creació del tractament plàstic i visual del film. És capaç tant de traduir el text del guió en imatges pictòriques que després han d’adquirir volum com de planificar seqüencialment un decorat unitari a partir de cinc localitzacions diferents, com va fer a El rey pasmado. Com deia Aristòtil: per ser convincent és millor servir-se de mentides creïbles que de veritats increïbles.

L’exposició incorpora el mític decorat original de Mujeres al borde de un ataque de nervios, de Pedro Almodóvar, el forillo que reprodueix l’skyline de la Gran Vía madrilenya vist des de la terrassa de la protagonista del film.