El film a l'agulla: cinema i moda

Imatge

Informació pràctica

Data: 
05/12/2012 - 30/03/2013
Horari: 

De dimarts a diumenge:
de 16.00 a 21.00 h

La moda, el vestuari és, dins el cinema, un ulterior instrument significatiu tan important com ho pot ser la banda sonora o els diàlegs dels personatges.

L’exposició El film a l'agulla: cinema i Moda traça un retrat de les relacions entre aquests dos mons a partir de la identificació duna trentena pel·lícules on la imatge –el vestuari, l’estètica, la indumentària...– té un paper cabdal en la representació fílmica. L’exposició mostra el paper del cinema com a creador de modes i també com a reflex del món de l’alta costura, que sovint hi apareix retratat com un entorn frívol i sense escrúpols. En aquest sentit, són nombrosos els documentals que segueixen “modistes” d’alta costura com Yves Saint Laurent o Karl Lagerfeld, convertits en icones d’aquest món, així com els films que emulen o estan inspirats per alguns creadors, dissenyadors i periodistes de moda com ara Anna Wintour, Prada o Chanel.

Alhora, l’exposició retrata com el cinema reflecteix els canvis en la manera de vestir de la societat i com, en alguns casos, fins i tot s’hi avança i converteix una determinada peça de roba en moda. Finalment, és obvi que la moda, el vestuari, sempre serveix com un recurs més de la narració fílmica, però en ocasions esdevé protagonista de determinades pel·lícules. Tots aquests aspectes de la relació entre moda i cinema queden recollits en l’exposició que us presentem.