Properes exposicions

Un petit avançament de les exposicions que la Filmoteca organitzarà en el futur, perquè pogueu organitzar la vostra agenda amb anticipació i veure-les totes.

 

LA REALITAT IMAGINADA: LA DIRECCIÓ ARTÍSTICA DE FÉLIX MURCIA

 

Recorregut per la trajectòria professional de Félix Murcia, director artístic amb més de quatre dècades d’experiència i amb més de vuitanta treballs, entre pel·lícules i sèries de televisió. Esbossos, dibuixos, peces d’attrezzo, així com altres materials, ens ajudaran a comprendre el procés de creació del director artístic, que, a través de l’ambientació, la decoració o l’escenografia transforma guions literaris en il·lusions i somnis.

Comissaris: Gloria Camarero i Joaquín Cánovas

Producció: Filmoteca de Catalunya

 

Amb la col·laboració de: Universidad Carlos III de Madrid, Instituto de Cultura y Tecnología, Museo de Bellas Artes de Murcia i Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

 


 

KRYSZTOF KIESLOWSKI: EMPREMTES DE LA MEMÒRIA

 

Aquesta mostra, produïda pel Museu de Cinematografia de Lodz, documenta la vida personal i la trajectòria artística del director d’El Decàleg.  N’ampliarem el contingut amb material que es va exhibir al Festival de Cinema de San Sebastià el 2005: una col·lecció de cartells de pel·lícules del director, així com una trentena de fotografies fetes pel mateix realitzador mentre estudiava a la ciutat de Lodz (1965-1966).

 

Producció: Filmoteca de Catalunya

 

Amb la col·laboració de: Instituto Polaco de Cultura, Muzeum Kinematografii Lodz i AVA Arts Foundation

 


 

40 ANYS DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINE CLUBS

 

Què és un cineclub i com s’origina? Fem un recorregut històric per la Federació Catalana de Cineclubs per commemorar el 40è aniversari d’aquesta entitat tan lligada a la Filmoteca i que desenvolupa una tasca primordial i imprescindible en la difusió de la cultura cinematogràfica arreu del territori català.

 

Comissari: Juan Manuel García Ferrer

Producció: Filmoteca de Catalunya