Rovira Beleta. Més enllà de Los Tarantos

Imatge

Videos

Informació pràctica

Data: 
01/10/2015 - 31/03/2016
Horari: 

Horari:
De dimarts a diumenge, de 16.00 h a 21.00 h
Entrada gratuïta.

Los Tarantos, protagonitzat per la bailaora Carmen Amaya i nominat a l’Oscar de Hollywood, n’és el més conegut, però n’hi ha d’altres no menys atractius. Atent a les tendències internacionals, va abordar una gran diversitat de generes cinematogràfics, des del cinema negre fins el cinema social amb una forta influencia del neorealisme, passant per un cinema folklòric i fins i tot trobem pinzellades del musical.

El seu cinema, com la majoria de cinema del moment, es va veure fortament condicionat per la situació política i social d’Espanya, per una censura implacable i també per una autocensura que ell mateix s’imposava per no haver de veure els seu films mutilats. Sortosament, ell mateix va conservar bona part dels seus materials de treball, des de guions o documentació de producció fins riquíssims àlbums fotogràfics dels seus rodatges.

 

Gràcies al dipòsit d’aquests materials per part de la seva família, la Filmoteca pot oferir ara, amb aquesta exposició, una visó de Rovira Beleta que va més enllà de Los Tarantos, el seu film més conegut i el que més prestigi li va proporcionar. Es tracta de  endinsar-vos dins  una atractiva trajectòria cinematogràfica a partir d’una gran quantitat d’imatges d’ell mateix, de les seves pel·lícules i dels seus rodatges, des dels inicis com a ajudant de direcció  fins a l’últim  film que va dirigir al llarg d’una apassionada vida dedicada integrament al cinema.

Una de les característiques essencials del cinema de Rovira Beleta és que va utilitzar molts espais de Barcelona com a decorats naturals  dels seus films. I això ens dona peu a reviure una ciutat que en moltes ocasions ja només pertany als records. Us convidem a fer aquest recorregut amb el desig que entreu coneixent Los Tarantos i sortiu coneixent Rovira Beleta.
 

Més informació