Serveis

L’edifici del Raval compta amb tots els serveis d’un centre cultural modern i accessible als ciutadans, un centre consagrat a la cultura cinematogràfica en les seves diverses vessants i obert a la participació dels usuaris i les entitats interessats en el setè art.

Destacats

Els usuaris de la Biblioteca podran endur-se un màxim de sis documents durant quinze dies per als llibres...

Una de les funcions dels bibliotecaris és ajudar als usuaris i orientar-los en l’ús de la Biblioteca. Si...

La Biblioteca disposa d’una fotocopiadora en color accessible per a tots els usuaris. Es poden realitzar...

La Filmoteca té l’ambició de transmetre l’interès pel cinema al públic general i als joves i els infants...

La Biblioteca organitza, prèvia sol·licitud, visites guiades per a grups de fins a 15 persones que formin...

Sales de projecció

Dues sales de projecció: la Sala Chomón, amb un aforament de 360 butaques, i la Sala Laya, amb 184 butaques.

Les dues sales estan habilitades per a l’accés de persones amb cadira de rodes o amb discapacitats.

A nivell tècnic, les sales compten amb projectors de 35 i de 16 mm i amb projectors digitals. També es poden projectar Betacam, DVD i Blu-Ray.

Sala d'exposicions

Una sala d'exposicions de quasi 300 m2 que acollirà, cada any, tres exposicions temporals relacionades amb la cultura cinematogràfica.

La sala d'exposicions compta amb una estructura modul·lar que permet adaptar l'espai a les característiques de cada exposició.  A també té dos petites sales de projeccions per posar en valor les imatges cinematogràfiques i amb diversos monitors distribuïts per tota la sala que prmeten mostrar documents audiovisuals de gran valor per a cadascuna de les exposicions que s'hi organitzin.

Biblioteca

Lluminosa i moderna, la sala de lectura general, de 400 m2, compta amb 16 ordinadors de consulta i amb 48 punts de lectura. En total, la Biblioteca conté 956 metres lineals de prestatgeria de lliure accés i 4.300 metres lineals de magatzem (uns 800 m2 de superfície).

Els fons de la Biblioteca ocupa més de 1.000 m2 i abasta: 45.000 llibres, 1.500 capçaleres històriques,  138 revistes especialitzades que es reben mensualment, més de 20.000 arxius gràfics, 8.000 películes en format vídeo o dvd i unes 5.000 bandes sonores en CD. A més, la Biblioteca del Cinema tresora 1.250 peces en la seva col·lecció d’aparells cinematogràfics, una part dels quals es mostren de manera permanent a l’Espai Delmiro de Caralt.