Abbas Kiarostami. una mirada renovadora

Cicles
Abbas Kiarostami
una mirada renovadora
pdf

 

Durant molts anys el cinema iranià era conegut entre nosaltres gràcies al Festival de Teheran i les pel•lícules de Dariush Mehrjui. Era un coneixement modest i confidencial. En el moment –1987, premi a Locarno– de la descoberta de Khane-ye doust kodiast ('¿Dónde está la casa de mi amigo?'), el món va comprendre que un nou gran cineasta havia vingut a sumar-se a la llista dels escollits: Abbas Kiarostami.

La seva mirada naturalista i, fins a cert punt, documental ha estat comparada en múltiples ocasions amb la de Roberto Rossellini, però el fet més destacable d’Abbas Kiarostami és el seu desig d’experimentació cinematogràfica, tant aviat narrativa mitjançant jocs metacinematogràfics o esquerdant estructures habituals, com en el pla formal gràcies als diferents tractaments de la imatge i als còmplices diàlegs amb l’espectador.

La Biblioteca del Cinema s’ha encarregat d’escollir uns textos sobre les principals pel•lícules del cicle Abbas Kiarostami, una mirada renovadora que tractin els principals temes que componen l’univers del director iranià. Una selecció d’articles basada en els seus temes universals realitzats pels crítics i historiadors cinematogràfics especialitzats en l’autor  que us permetran confirmar les raons que han fet que Abbas Kiarostami entri en la història del cinema.

 

 

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema