Els millors films de l'any 2015.

Cicles
Els millors films de l'any 2015
pdf

 

Com cada any, al gener comença la nostra revisió de les millors pel·lícules estrenades l’any anterior, escollides per un grup de crítics de diverses revistes especialitzades i mitjans generalistes; per fer-ho patent, incloem diversos extractes de les seves crítiques en la informació dels films inclosos en aquest programa.

Parafrasejant la dita, potser no hi són totes les que són, però totes les que hi ha són, sens dubte, propostes destacades d’entre l’enorme quantitat de films estrenats a casa nostra entre l’1 de novembre de 2014 i el 30 d’octubre de 2015.

A més, enguany moltes de les projeccions comptaran amb presentacions a càrrec de diversos crítics cinematogràfics membres de l'ACCEC - Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics de Catalunya.

La Biblioteca del Cinema ha seleccionat una sèrie de textos i ha elaborat una bibliografia sobre alguns dels títols que composen el cicle Els millors films de l’any 2015. Aquests us permetran conèixer les relacions tarkovskianes del film Leviathan, la manera com interacciona Boyhood amb els altres films que realitzà Linklater durant la seva llarga filmació o quina relació es podrien trobar entre Adieu au langage de Godard i Mommy de Dolan, guanyadores ex-aequo del premi del Jurat del Festival de Cannes del 2014, entre d’altres.

 

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema