Gaumont. 120 anys de cinema europeu

Cicles
Gaumont
120 anys de cinema europeu
pdf

 

Léon Gaumont va crear la seva productora abans que els germans Lumière fessin la primera projecció pública. Sembla que els Lumière no creien en el seu invent, però Gaumont sí. Avui, la productora té l’edat del cinema; és a dir, tal com ho resumeix Nicolas Seydoux, l’actual president de Gaumont, "és massa vella per ser una persona i massa jove per ser considerada un monument".

En aquest lapse de temps -120 anys!-, l’empresa ha aixoplugat Fantomas i Musidora, Jean Renoir i Jean Luc Godard, Luc Besson i Louis Malle, Marcel Carné i Claude Autant Lara, Ettore Scola i Volker Schlöndorff, Yves Montand i Gérard Philipe, Brigitte Bardot i Ingrid Bergman.

Gaumont ha fet comèdies i drames, films de ciència-ficció i documentals, fulletons i cinema d’autor, adaptacions teatrals i autèntics poemes visuals. Ha explicat la història de França, d’Europa i del món i ha mentit respecte de totes les històries. Ha canviat d’estil i d’orientació, com han canviat -sempre sense deixar de ser margarides, i sense deixar de ser mai l’emblema d’una productora- les flors que li serveixen de logotip i recorden el nom de la mare del fundador, Marguerite.

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema