Isabel Coixet. dones (bastant) perdudes

Cicles
Isabel Coixet
dones (bastant) perdudes
pdf

 

Isabel Coixet és una cineasta amb una carrera internacional brillant. Ha dirigit actors oscaritzats com Ben Kingsley, Tim Robbins i Juliette Binoche. Ha sabut fabricar històries en què barreja la tradició romàntica amb una gran sensibilitat pel que és contemporani. I té una mirada personal sobre la història del cinema i el paper que hi han tingut les dones.

La Filmoteca us proposa un doble cicle: revisar-ne de nou els millors films i veure també els que ella ha escollit com a retrats de dones desorientades, dones que van pel món sense brúixola, sigui literalment, moralment o espiritualment. Són dones que Coixet considera (bastant) perdudes i que estima malgrat les diferents maneres d’expressar el que la cineasta considera “masoquisme femení”.

Gena Rowlands, Hideko Takamine, Joan Fontaine, Romy Schneider, Diane Keaton, Rinko Kikuchi, Barbara Loden, Angélique Litzenburger, Fanny Ardant i Joanne Woodward són les formidables actrius que encarnen les heroïnes que han perdut el nord amb les quals Isabel Coixet s’identifica (bastant).

Aquest dossier elaborat per la Biblioteca del Cinema fa una petita selecció d'interessants textos amb anàlisis i reflexions sobre alguns dels films de la carrera d'Isabel Coixet  alhora que us ofereix una àmplia bibliografia temàtica sobre l'autora i alguns dels títols que es projectaran al cicle Isabel Coixet: dones (bastant) perdudes.

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema