L'Infinit i més enllà.

Cicles
L'Infinit i més enllà
pdf

Fins que Stanley Kubrick no va rodar el seu 2001. A Space Odyssey l’any 1968, les pel·lícules d’astronautes, ciència-ficció o simple anticipació tenien mala fama. Eren produccions modestes, d’aquelles en què es veien els fils de niló que aguantaven els platerets voladors.

Amb Kubrick tot va canviar: la dimensió filosòfica, el nivell d’exigència científica, la qualitat dels guions, la implicació de cineastes i d’actors. Com diu Buzz a Toy Story, ara estem disposats a anar “fins a l’infinit i més enllà”. És una formulació ingènuament optimista, un to que no correspon al gruix de pel·lícules fet després.

La Biblioteca del Cinema ha elaborat una selecció de textos que us permetran conèixer l'harmonia, simfònica o visual, de 2001: a Space Odyssey, el nivell de producció exhaustiu de Ridley Scott a Alien, les referències del cinema de ciència-ficció dels setanta de les que beu Duncan Jones per confeccionar Moon o com se situa Gravity dins de la carrera cinematogràfica del seu director Alfonso Cuarón i molt més. Totes les obres referenciades es troben al fons de la Biblioteca del Cinema i són disponibles per tots els seus usuaris.

 

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema