Pensar la fi. Cinema apocalíptic i filosofia

Cicles
Pensar la fi
Cinema apocalíptic i filosofia
pdf

 

Pensar la fi: cinema apocalíptic i filosofia és un petit cicle en el marc de la II edició del "Barcelona pensa" inspirat i animat per filòsofs que s’interessen per la manera com el cinema ha tractat la fi del món, l’Apocalipsi. I hi ha finals i finals. En certs casos la història s’acaba: la bomba, les radiacions, el meteorit o el que sigui posen el the end no tan sols a la pel·lícula, sinó també a l’espècie i –potser– al planeta.

En altres casos, el final ens porta a una distòpia, a un altre món que és diferent del que coneixem i en què nosaltres no hi tenim cabuda. Llevat que ens transformem, que ens convertim en morts vivents. En zombies.

Cadascún dels films que projectarem en aquest petit cicle Pensar la fi: cinema apocalíptic i filosofia anirà acompanyat d’una presentació orientada a la reflexió estètica i filosòfica, i cada projecció està pensada per aconseguir que aquesta reflexió sigui diferent i complementària. A vegades des de la poesia i a vegades des de l’horror; en alguns casos, poesia i horror es donen la mà amb un especial sentit del humor.

Aquest dossier elaborat per la Biblioteca del Cinema és una selecció de textos d'alguns dels films d'aquest petit cicle i les seves bibliografies corresponents, sempre amb el material pertanyent als nostres fons. En aquest cas, a més a més, hem adjuntat uns petits textos escrits per alguns dels presentadors de les diferents sessions.

 

Consulteu altres dossiers elaborats per la Biblioteca del Cinema