Documentació

La Filmoteca és el principal referent per a la investigació fílmica a Catalunya. A més de tenir dipositats i catalogats milers de documents i arxius fílmics, compta amb els mitjans que permeten als investigadors i al públic en general accedir a tots aquests fons –bibliogràfics, documentals, videogràfics i cinematogràfics- amb facilitat.

Imatge

Destacats

La Biblioteca ha rebut importants donacions i dipòsits de diferents fons personals (directors, fotògrafs,...

El fons bibliogràfic disponible de la Biblioteca consta d’un total de 40.000 exemplars i està constituït...

L’hemeroteca de la Biblioteca consta d’un total de 2.000 títols de diferents revistes cinematogràfiques d’...

A la Biblioteca del Cinema tindreu accés lliure a llibres dedicats a l’àmbit audiovisual i a la cinematografia; podeu consultar les condicions per al préstec. Alguns dels llibres i altres documents de la Biblioteca tenen unes condicions especials de consulta, ja sigui per la seva raresa o pel seu estat de conservació. La tasca de catalogació de la Filmoteca és constant, i cada any es realitzen nombroses adquisicions, tant de caràcter patrimonial com de novetats tot just aparegudes al mercat.

Podeu consultar també les condicions d’accés als fons del Centre de Conservació i Restauració. Per norma general, es donaran facilitats per accedir al material audiovisual disponible al Centre, sempre que els materials sol·licitats estiguin en bon estat i el seu passi no suposi cap risc de deteriorament. La política més habitual consisteix a servir el material en funció de la demanda en un format preparat a tal efecte (DVD) perquè pugui ser visionat a la pròpia seu del Centre.

Una part d’aquests fons es poden consultar a través del catàleg d’aquest web, des d’on podeu accedir a les bases de dades de les Biblioteques Especialitzades de Catalunya (xarxa a la qual està adscrita la Biblioteca del Cinema), a les bases de dades pròpies del Centre de Conservació i Restauració i a un repositori digital exclusiu de la Filmoteca.