Programació

Imatge
Cicle
01/07/2014 - 31/08/2014

El director de 'L’apartament' és una referència per a qualsevol cinèfil, l’epicentre d’un món integrat per les seves pel·lícules com a guionista, les que han estat objecte de la seva influència i, sobretot, les obres...

 
Imatge
Cicle
01/07/2014 - 31/08/2014

Commemorem el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial amb més de quaranta pel·lícules sobre el primer gran conflicte global: avions de combat, trinxeres, metralladores, espies, revolucions... des de grans...

 
Informació pràctica

Tota la informació que necessiteu per gaudir de la programació de la Filmoteca:

20/08 Dimecres

Imatge
17:00 h. | Film
Billy Wilder . 1953 . VOSE . 121'

Temps: Segona Guerra Mundial. Lloc: camp de presoners aliats amb vigilants alemanys. Objectius: sobreviure i escapar, per als primers; impedir-ho, per als segons. L’heroi: un americà cínic, negociant i sospitós. Un personatge que va proporcionar a William Holden l’Oscar a millor actor.

 
Imatge
18:30 h. | Conferència, Curs, Exposició, Film
Henry King . 1944 . VOSE . 154'

La biografia del president dels EUA Woodrow Wilson, per a qui la creació d’una lliga de nacions, a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, va arribar a convertir-se en una obsessió.

 
Imatge
20:00 h. | Film
Blake Edwards . 1962 . VOSE . 117'

Una de les primeres i més implacables panoràmiques sobre el món de l’alcoholisme. Edwards la comença com una comèdia fina i la fa derivar cap al patetisme, com si establís un paral·lelisme amb una borratxera eufòrica que acaba amb una ressaca monumental.

 
Imatge
21:30 h. | Film
Billy Wilder . 1970 . VOSE . 125'

Fascinat pel Concert per a violí que Miklós Rózsa va compondre als anys trenta, Wilder va estructurar aquest film d’acord amb la música, amb un resultat magistral. A la història apareixen Holmes, Watson, la reina Victòria, espies de tota mena i fins i tot el monstre del llac Ness.

 

21/08 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film
Billy Wilder . 1948 . VOSE . 116'

Les aromes de la postguerra i el Berlín enrunat ofereixen a Wilder la possibilitat –amb Charles Brackett i Richard Breen al guió– de retratar el tarannà nord-americà amb altes dosis d’acidesa. El film compta amb una Dietrich memorable, amb el record d’àngel blau que l’acompanya, i el mateix Frederick Hollander hi posa la música.

 
Imatge
18:30 h. | Film
Lewis Milestone . 1930 . VOSC . 136'

En plena època de consolidació del cinema sonor, i dotze anys després del final de la Primera Guerra Mundial, Milestone va dirigir aquest melodrama antibel·licista inspirat en la novel·la d’Erich Maria Remarque i que va guanyar els Oscars a la millor pel·lícula i al millor director.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol