Programació

Imatge
Cicle
22/10/2015 - 31/10/2015

L’Institut Goethe i la Fundació Goethe ens porten deu llargmetratges de producció recent encara inèdits a les nostres pantalles.

 
Imatge
Cicle
02/10/2015 - 28/10/2015

A Joseph Leo Mankiewicz se'l sol considerar com un dels millors directors de Hollywood de la segona meitat del segle XX i, al mateix temps, un dels rars cineastes d’aquell món capaç d’escriure uns diàlegs bons i...

 
05/12/2014

Fruit de la col·laboració amb Bande à Part Escola de Cinema, la Filmoteca posa en marxa les "Lliçons de Cinema", testimonis del pas per la nostra institució de diverses personalitats del món del cinema que...

 
Informació pràctica

Tota la informació que necessiteu per gaudir de la programació de la Filmoteca:

Afegiu tota la Programació al vostre Calendari:

iCal | Google Calendar

06/10 Dimarts

Imatge
17:00 h. | Film, Presentació
Mike Leigh . 2014 . VOSE . 150'

Pepe Serra, director del Museu Nacional d'Art de Catalunya, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca, inauguren el cicle que dediquem a la relació entre art i cinema, en què projectem una biografia sobre J.M.W. Turner, un inventor de moviments.

Presentació a càrrec de Pepe Serra i Esteve Riambau.
 
Imatge
18:30 h. | Film
Francesc Rovira Beleta . 1956 . VE . 80'

El film està basat en un fet real —el robatori dels diners transportats en un tren durant la dictadura de Primo de Rivera— que ja havia inspirat un film d’Iquino i que, posteriorment, va ser un dels episodis de la sèrie televisiva "La huella del crimen". Rovira Beleta va modernitzar-ne la història i va aconseguir un dels títols més reeixits de la sèrie negra espanyola dels anys cinquanta.

 
Imatge
20:00 h. | Film
Nicolas Klotz . 2007 . VOSE . 144'

La parella (professional i sentimental) formada pel cineasta Nicolas Klotz i la guionista Elisabeth Perceval és un dels tàndems de referència del cinema d'autor més rellevants.

 
Imatge
21:30 h. | Film
Michael Curtiz . 1939 . VOSE . 104'

En el seu primer western, Errol Flynn interpreta un aventurer que arriba a la ciutat ramadera del títol i que es veu obligat a representar la llei i l'ordre.

Sessió gratuïta.
 

07/10 Dimecres

Imatge
17:00 h. | Film, Presentació
Diversos autors . 1896-1910 . S/D . 54'

Com no podia ser d'una altra manera, una història del cinema ha de començar pels seus orígens. Proposem una sessió dedicada als primers films de la història, amb pel·lícules d'entre 1896 i 1917 preservades al nostre Centre de Conservació i Restauració.

Presentació a càrrec de Mariona Bruzzo i acompanyament musical a càrrec del mestre Joan Pineda.
 
Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

Per tercera temporada consecutiva presentem les darreres produccions —els videos 7 i 8— dels cent que conformen el projecte Flip Coin Video, una iniciativa creada el 2013 pel col·lectiu de joves artistes The Container Collection, provinents de l’Amèrica Central, el Carib i la península del Yucatán

Presentació a càrrec de Joan Duran, Moisés Martínez i Jorge Mantilla.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol