Programació

Imatge
Cicle
01/07/2014 - 31/08/2014

El director de 'L’apartament' és una referència per a qualsevol cinèfil, l’epicentre d’un món integrat per les seves pel·lícules com a guionista, les que han estat objecte de la seva influència i, sobretot, les obres...

 
Imatge
Cicle
01/07/2014 - 31/08/2014

Commemorem el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial amb més de quaranta pel·lícules sobre el primer gran conflicte global: avions de combat, trinxeres, metralladores, espies, revolucions... des de grans...

 
Imatge
Exposició
17/07/2014 - 14/09/2014

Macario Gómez Quibus és, des del 1955, Mac, un dels millors cartellistes de cinema. La Filmoteca de Catalunya disposa del fons Mac, que conté més de 500 cartells. Us en presentem una selecció.

 
Informació pràctica

Tota la informació que necessiteu per gaudir de la programació de la Filmoteca:

02/09 Dimarts

Imatge
17:00 h. | Film, Presentació

José Luis Cubillo ens presenta el seu homenatge al cineasta iranià Jafar Panahi, condemnat a arrest domiciliari al seu país pel contingut dels seus films.

Película al estilo de Jafar Panahi
José Luis Cubillo Fernández . 2013 . VE . 74'
Presentació a càrrec de José Luis Cubillo.
 
Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

El periodista, poeta i novel·lista Salem Zenia ens presenta aquesta doble sessió sobre censura i resistència: la censura que alguns llibres infantils van patir durant el règim de Videla a l'Argentina i la que, en forma de condemna judicial, impedeix a Jafar Panahi rodar lliurement al seu país. Dos exemples de violacions dels drets més elementals, però també de lluita i de resistència contra les injustícies exercides pels opressors.

Prohibido no leer
Nicolás Carreras . 2013 . VE . 26'
In Film Nist / Esto no es una película
Jafar Panahi, Mojtaba Mirtahmasb . 2011 . VOSE . 76'
Presentació a càrrec de Salem Zenia.
 
Imatge
20:00 h. | Film
Bob Quinn . 1978 . VOSC . 65'

Un film valent i realista sobre dos gamberros que venen il•legalment licor destil•lat (anomenat poitín en gaèlic) i intenten enganyar el propietari de la destil•leria. Va ser el primer llarg de ficció produït completament en gaèlic.

 
Imatge
21:30 h. | Film
Gustav Machatý . 1933 . VOSE . 82'

Una obra clàssica de l’erotisme en el cinema, cèlebre per la seva representació simbòlica del desig físic i pels plans d’una jove actriu nua, llavors anomenada Hedy Kiesler i, anys més tard, consagrada a Hollywood amb el nom de Hedy Lamarr. L’impacte internacional d’aquest film va ser la clau que li va obrir a l’actriu les portes de la meca del cinema.

 

03/09 Dimecres

Imatge
17:00 h. | Film
Gillo Pontecorvo . 1969 . VOSE . 132'

Després de La battaglia di Algeri, Pontecorvo va tornar a incidir en el tema del colonialisme amb la intenció d’unir el cinema polític amb l’espectacle de masses.

 
Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

La periodista i escriptora Patrícia Gabancho ens presenta aquest film que explora l'enorme polèmica que va provocar, en el moment de la seva estrena, el film 'La vida de Brian', i els problemes que van patir els seus autors, els Monty Python.

Presentació a càrrec de Patricia Gabancho.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol