Programació

Imatge
Cicle
02/07/2019 - 15/09/2019

Aquest estiu els millors ballarins, cantants, músics, compositors i coreògrafs marquen el ritme de les nostres sales per fer palès que el musical és un gènere irreductible que va més enllà de modes i de tòpics.

 
Imatge
Curs
04/07/2019 - 31/08/2019

Si el cinema de Kieślowski segueix viu, es deu en gran part al rigor moral i estètic del cineasta. Es va formar com a documentalista i volia que les seves imatges servissin per comprendre la realitat i ajudar a...

 
Imatge
Cicle
02/07/2019 - 31/07/2019

A l’altra punta del món sabem que hi viuen els neozelandesos o els australians. Però, són molt diferents de nosaltres? Sí i no. Sí, perquè tenen cangurs i ornitorrincs.

 
Imatge
Cicle
01/01/2019 - 31/12/2019

Joan Brossa va ser un espectador habitual, gairebé diari, de la Filmoteca a l’antiga sala de la Travessera de Gràcia, on sempre s’asseia al mateix lloc, i ho va continuar sent quan va traslladar-se a la sala...

 
Imatge
Cicle
01/01/2014 - 31/12/2019

Una de les missions de la Filmoteca de Catalunya és acostar el cinema als més petits, fer-los descobrir el plaer de veure cinema de qualitat a la pantalla gran i adonar-se’n de la riquesa de tots els seus detalls....

 
Informació pràctica

Tota la informació que necessiteu per gaudir de la programació de la Filmoteca:

Afegiu tota la Programació al vostre Calendari:

iCal | Google Calendar

01/05 Dimecres

Imatge
17:00 h. | Film
Christophe Honoré . 2002 . VOSC . 105'

El retrat d’una vídua jove que intenta reconstruir la seva vida a través de 17 moments clau de la seva existència. En el seu primer film, Christophe Honoré ja confia en els recursos de la posada en escena per construir el seu univers per mitjà d’una història entorn del dolor i el concepte proustià dels diferents i impermeables jos de la trajectòria vital.

 
Imatge
18:30 h. | Film
Fritz Lang . 1943 . VOSE . 140'

És una de les obres mestres de Lang, que aquesta vegada va disposar de la col·laboració de Bertolt Brecht i el comunista John Wexley per escriure aquest relat sobre l’assassinat de Heydrich, el jerarca nazi considerat l’home més perillós del Tercer Reich, i les posteriors represàlies empreses per la Gestapo.

 
Imatge
20:00 h. | Film
Christophe Honoré . 2006 . VOSE . 92'

Després d'un trencament sentimental, un noi torna a casa del seu pare a París. Allí, s'instal·la en el dormitori del seu germà petit i es nega a sortir-ne. El seu pare i el seu germà l'intenten ajudar perquè superi la pena que deixa els efectes de la depressió i la soledat .

 
Imatge
21:30 h. | Film
Imano Uribe . 1991 . VE . 110'

“El rei jove descorre una cortina i un torrent de llum entra en el soterrani llòbrec on s’amaguen quadres bonics que representen, plens de color i formes harmonioses, un autèntic cant a la raó i al plaer de viure. Llum, harmonia i cant a la vida són les claus que, en metàfora afortunada, anticipen en aquesta seqüència el que serà la història d’un rei educat en les ombres i atònit per la llum" (José Nieto)

 

02/05 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film
Christophe Honoré . 2014 . VOSC . 2014

Una adolescent es deixa seduir per un home a la sortida de l’institut. L’home comença a contar-li històries fabuloses en les quals les divinitats viuen històries màgiques d’amor amb éssers humans.

 
Imatge
18:30 h. | Film
Victòria Morell Salom . 2018 . VC . 58'

Un documental reivindica la figura d’aquest músic republicà que es va haver d’exiliar de l’Espanya franquista.

Presentació a càrrec de Mariàngela Vilallonga, Fanny Tur, Joan Lluís Espinós i Victòria Morell. Amb la interpretació a càrrec de la soprano Susanna Puig i el pianista Guillem Martí. Col·loqui posterior a càrrec de Victòria Morell i Amadeu Corbera.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol