22a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
04/06/2014 - 08/06/2014

La 22a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones presenta, en aquesta programació conjunta amb la Filmoteca de Catalunya, una proposta que transita pels escenaris més significatius de l’agenda dels feminismes, tot actualitzant-ne temes, perspectives i lluites.

Entre aquestes, destaquen com a temàtiques la memòria històrica, de la mà dels relats familiars i l’especulació subsegüent sobre les imatges trobades; les sexualitats, les seves variants i contranarratives; els vertígens socials i personals a les edats en transició; la situació del procés de construcció de les noves masculinitats, les mirades radials de les cineastes àrabs... 

I, en continuïtat amb el treball de recuperació de l’obra de les pioneres, inaugurem el programa amb una sessió especial dedicada a Alice Guy, la primera cineasta de la història. La programació és també una oportunitat per descobrir algunes pràctiques de l’activisme audiovisual a través de produccions sorgides de relectures ciutadanes sobre els treballs de les dones i el seu paper clau en la defensa de l’espai i la cultura del veïnatge.

Per a més informació: www.mostrafilmsdones.cat

Amb la col·laboració de: 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

04/06 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film
Alice Guy . 1898-1908 . S/D . 90'

Alice Guy en estat pur, experimentant i construint els fonaments d’una comicitat irònica que prefigurarà un estil consolidat més endavant com a cinema còmic.

Acompanyament musical a càrrec d’alumnes del Conservatori del Liceu.
 
Imatge
22:00 h. | Film, Presentació

Una sessió doble sobre la transmissió de coneixements i la construcció de la identitat a través de diferents generacions de dones. Amb presentació a càrrec de les dues directores dels films, Rachel Nöel i marta Vergonyós, i de la performer Denys Blacker, protagonista de la primera obra.

Transmissions III
Marta Vergonyós . 2014 . VOSC . 10'
Ma mère s’appelle Fôret / Mi madre se llama Bosque
Rachel Noël . 2013 . VOSE . 59'
Presentació a càrrec de Rachel Noël, Marta Vergonyós i la performer Denys Blacker.
 

05/06 Dijous

Imatge
18:30 h. | Film
Yaël André . 2013 . VOSC . 90'

A partir de centenars de films amateurs de 8 i súper 8 mm, rodats des dels anys quaranta fins ara, aquesta pel·lícula, a mig camí entre el documental i la ficció, tracta de difuminar la frontera entre els dos gèneres.

 
Imatge
21:30 h. | Film, Presentació

Estíbaliz Urresola, directora del film 'Adri', ens el presenta. A la mateixa sessió també projectarem 'Klip', de la directora sèrbia Maja Milos.

Adri
Estíbaliz Urresola . 2013 . VO . 15'
Klip
Maja Milos . 2012 . VOSC . 100'
Presentació a càrrec d’Estíbaliz Urresola.
 

06/06 Divendres

19:00 h. | Film, Presentació

Amal Ramsis, directora del Festival de Cinema àrab-iberoamericà de Dones d’El Caire, i Nadia Lamhaidi, periodista especialitzada en la formació en mitjans de comunicació i membre del projecte Med media de la UNESCO per la formació de dones periodistes, ens presenten aquesta sessió que inclou cinc curtmetratges realitzats per dones àrabs a Algèria, Egipte, Jordània, Marroc i Tunísia.

Cineastes àrabs
Diverses autores . 2012-2013 . VOSC . 105'
Presentació a càrrec de Nadia Lamhaidi, periodista, i Amal Ramsis., directora del Festival de Cinema àrab-iberoamericà de Dones d’El Caire.
 
Imatge
22:00 h. | Film

Una sessió doble amb films arribats de l'altra banda de l'Atlàntic, concretament de Canadà i els EUA, i que exploren la diversitat del món lesbià.

Féminin/Féminin
Chloé Robichaud . 2014 . VOSC . 15'
Thank God I’m a Lesbian / Gràcies a Déu sóc lesbiana
Dominique Cardona, Laurie Colbert . 1992 . VOSC . 62'
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol