Sessió doble. 'Transmissions III' i 'Ma mère s'appelle Fôret', amb presentació a càrrec de les directores i de la performer Denys Blacker

Una sessió doble sobre la transmissió de coneixements i la construcció de la identitat a través de diferents generacions de dones. Amb presentació a càrrec de les dues directores dels films, Rachel Nöel i marta Vergonyós, i de la performer Denys Blacker, protagonista de la primera obra.

Apta per a tots els públics
Dc, 04/06/2014 - 22:00 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec de Rachel Noël, Marta Vergonyós i la performer Denys Blacker.
Imatge
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Transmissions III
Marta Vergonyós
Catalunya
2014
VOSC
10'
Blu-ray

'Transmissions III' és tercera peça d’una sèrie oberta que es composa de registres al voltant de la transmissió de coneixement entre dones als espais quotidians. En aquest document, la performer Denys Blacker representa la transmissió de l’experiència d’equilibri a la seva mare, la seva filla i les seves nétes.

Transmissions III és la tercera peça d’una sèrie oberta, iniciada per Marta Vergonyós amb voluntat de ser participada per més artistes i esdevenir col·lectiva tot sumant registres personals de l’activitat rellevant per a la vida i la memòria dels fets quotidians: allò transmès d’àvies a netes, de mares a filles, en els petits espais de cada dia. És una mirada atenta al detall i al temps per percebre el seu enigma. En aquesta peça, la proposta arriba de la mà de l’artista de performance Denys Blacker, la qual ens mostra la transmissió entre ella i la seva mare, la seva filla i les seves nétes. Denys Blacker representa aquesta transmissió a través d’un gest performàtic que en paraules de la mateixa artista expressa “la idea dels punts de suspensió” per transmetre l’experiència de l’equilibri: la consciència per aconseguir-lo, la dificultat per mantenir-lo i la incertesa de la seva durada.

 
Imatge
Ma mère s’appelle Fôret / Mi madre se llama Bosque
Rachel Noël
Suïssa
2013
francès
VOSE
59'
Blu-ray

A través de diferents filmacions de la família de la realitzadora, es planteja un recorregut personal i subjectiu de mirades i d’intuïcions en la construcció de la mateixa identitat.

Proposta de visionat de moments viscuts per una família a través de les imatges que un pare va cedir a la seva filla, directora del film. Records i mirades subjectives qüestionen el passat i el futur, la institució familiar i la construcció de l’esdevenir en relació amb allò viscut o imaginat. La veu en off de la realitzadora acompanya l’espectador a través d’aquest recorregut personal entre records passats i projeccions futures, oferint complexitat a les imatges i fugint de la lectura única.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol