A la descoberta de Buddhadev Dasgupta

Imatge
Data: 
01/09/2018 - 07/09/2018

El poeta i cineasta Buddhadev Dasgupta és un desconegut absolut al nostre país, que, en canvi, s’ha guanyat el prestigi en festivals d’arreu del món. Des que el 1978 va rodar el seu primer film de ficció després de diversos treballs en el camp del documental, la crítica va veure en Dasgupta un cineasta a seguir.

Amb integritat artística, una mirada original i històries pròpies atentes al pols i als problemes de la societat de Bengala –i en especial de la ciutat de Calcuta–, ha sabut mantenir la bona reputació cinematogràfica que cineastes com Satyajit Ray, Ritwik Ghatak i Mrinal Sen han transmès a aquesta regió del nord-est de l’Índia.

Allunyat del vessant més comercial de Bollywood, i amb el favor de ser considerat un cineasta seriós i creativament lliure, Dasgupta és un autor de referència del cinema indi. Aquest cicle és una oportunitat única per descobrir els films més destacats de la darrera etapa del cineasta, la qual li ha permès guanyar tres cops el Premi Nacional de Cinema de l’Índia, entre altres guardons.
 

Amb la col·laboració de: 

Imagine India

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

01/09 Dissabte

Imatge
21:30 h. | Film
Buddhadev Dasgupta . 1997 . VOSE . 97'

Un drama al·legòric sobre un dentista de Calcuta temorós de quedar mutilat a causa d’una malaltia i mancat de l’afecte de la seva esposa i el seu fill.

 

02/09 Diumenge

Imatge
19:30 h. | Film
Buddhadev Dasgupta . 2002 . VOSE . 90'

A finals dels seixanta, la filla adolescent d’una prostituta busca desesperadament una vida millor que la de la seva mare i es nega a ser venuda a un home ric que solucionaria els problemes econòmics de la família.

 

04/09 Dimarts

Imatge
21:30 h. | Film
Buddhadev Dasgupta . 2004 . VOSE . 90'

Un projeccionista, enamorat d’una actriu a qui mai no ha conegut, viatja amb un jeep oficial per tota l’Índia per donar a conèixer pel·lícules de planificació familiar als habitants d’aldees remotes.

 

05/09 Dimecres

Imatge
21:30 h. | Film
Buddhadev Dasgupta . 2007 . VOSE . 90'

Un noi d’un poblet es trasllada a Calcuta per viure amb l’única persona que coneix a la ciutat, un home que es guanya la vida instal·lant càmeres de seguretat.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol