A Letter to Three Wives

A Letter to Three Wives / Carta a tres esposas

Una de les pel·lícules cabdals del Mankiewicz de la primera etapa, que li va permetre guanyar dos Oscars: al millor guionista i al millor director.

Els diàlegs són brillants i la xarxa de situacions i flashbacks explicatius posseeix, sota la seva aparent simplicitat, una enorme complexitat. "En el seu conjunt, A Letter to Three Wives sacsejava, amb el seu toc d'irònic cinisme i un munt de mordacitat cruel, nombrosos tabús establerts en la societat americana. La intel·ligència amb què estan plantejades totes les situacions, el ritme i el vigor amb què avança la narració i la subtil ambigüitat del desenllaç (a mig camí entre un pessimisme lúcid i la coartada del happy end) acaben per fer d'aquest film una de les obres més importants de tota la filmografia de Mankiewicz" (Carlos F. Heredero).

Douglas està brillant en el paper d’un jove professor culte i refinat en permanent litigi amb una esposa escriptora de fulletons radiofònics interpretada per Ann Sothern.

Trailer

See video
Apta per a tots els públics
Dc, 21/12/2016 - 18:30 h.
Sala Laya
Dt, 03/01/2017 - 18:30 h.
Sala Laya
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Joseph L. Mankiewicz
Interpretació: 
Jeanne Crain, Ann Sothern, Linda Darnell, Kirk Douglas, Paul Douglas, Thelma Ritter, Jeffrey Lynn, Barbara Lawrence, Florence Bates
Producció: 
EUA
Any: 
1949
Idioma original: 
anglès
Versió: 
VOSE
Durada: 
103'
Format: 
35 mm

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol