Adriano Aprà: Itàlia neoexperimental

Imatge
Imatge
Data: 
04/12/2018 - 08/12/2018

El cineasta i teòric Adriano Aprà ha realitzat dos films, ha intervingut com a actor, ha dirigit la Mostra de Pesaro i la Cineteca Nazionale... I ara s’interessa pel cinema italià neosperimentale, per les noves formes expressives i per com aquestes impulsen el naixement de sales alternatives.

Ha impulsat l’Associazione Culturale Fuorinorma i ha aconseguit implicar 20 sales independents romanes en la programació de 20 films que també en mereixen l’adjectiu: fets amb mitjans modestos, fora de les convencions narratives, inventant el seu gènere, sovint narrats en primera persona, oferint una visió positiva del món. En presentem ara una petita selecció juntament amb l’últim número dels Quaderni del CSCI, coordinat per ell mateix i dedicat a aquest cinema a contracorrent.

Amb la col·laboració de: 

Centro di Studi sul Cinema Italiano

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

04/12 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació, Taula rodona

Comencem el cicle que dediquem a Adriano Aprà amb una taula rodona en què participen ell mateix, Claudio Sestieri, Patrizia Pistagnesi i Daniela Aronica.

Seguimi / Sígueme
Claudio Sestieri . 2017 . VOSE . 95'
Presentació a càrrec de Claudio Sestieri, Patrizia Pistagnesi, Daniela Aronica i Adriano Aprà.
 

06/12 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Maria Arena . 2014 . VOSC . 91'

La història d’un grup de transsexuals i prostitutes del degradat barri de San Berillo de Catània, les quals viuen entre la fe religiosa i els somnis per un futur millor.

 

07/12 Divendres

Imatge
21:30 h. | Film
Antonello Faretta . 2015 . VOSE . 84'

Inspirada per l’experiència real de la protagonista, narra el retorn al poble natal d’una dona criada per una família adoptiva americana, però decidida a redescobrir la història dels seus avantpassats.

 

08/12 Dissabte

Imatge
22:00 h. | Film
Giovanni Columbu . 2012 . VOSC . 77'

“El film més cru i original sobre el calvari de Crist. Su Re descansa sobretot en la seva força visual per narrar els esdeveniments que van portar a la mort el rei de reis" (Leandro Listorti).

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol