Arqu[in]FILM

Imatge
Imatge
Data: 
18/05/2018 - 20/05/2018

“Els arquitectes no inventen res, tan sols transformen la realitat” (Álvaro Siza Vieira).

En un moment en el qual cada vegada costa més discernir la realitat de la irrealitat en la informació presentada pels mitjans de comunicació, la temàtica de l’edició de 2018 d’Arqu[in]FILM gira a l'entorn de la intersecció entre la ficció i la no-ficció, i la manera en què ambdues construeixen narratives urbanes i arquitectòniques.

La programació gravitarà al voltant de la no-ficció. Tot i això, les pel·lícules, ja sia per la temàtica o per la realització, ens aproximen en certa manera a una narrativa que podria sorgir de la ficció. Els tres documentals que exhibim són de rigorosa estrena.
 

Amb la col·laboració de: 

Arquin fad   Ojo Cónico

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

18/05 Divendres

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació

Martín Garber ha treballat en diversos estudis d’arquitectura de Barcelona i ha rebut premis i mencions en diferents concursos. Des del 2010, dirigeix Ojo Cónico, entitat que organitza projeccions de documentals sobre la ciutat contemporània. Ell és l'encarregat de presentar-nos el documental 'Big Time', sobre l'influent arquitecte Bjarke Ingels, que obre l'Arqu[in]film del 2018.

Big Time
Kaspar Astrup Schröder . 2017 . VOSC . 93'
Presentació a càrrec de Martin Garber.
 

19/05 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació

Arquitecte per l'ETSAB i professor del Barcelona Architecture Centre des del 2005, des del 2013 Ivan Blasi és coordinador del Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. Ens presenta, conjuntament amb Henrique Pina, el film del segon 'Aire Mateus: Matéria em Avesso', una interessant reflexió sobre l'obra d'aquest estudi portuguès a partir de la dansa. Després de la projecció hi haurà un debat amb el públic.

Aires Mateus: Matéria em Avesso
Henrique Pina . 2017 . VOSC . 65'
Presentació i col·loqui amb Ivan Blasi i Henrique Pina.
 

20/05 Diumenge

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació

Els autors d'aquest documental sobre l'arquitectura equatoriana actual -tot un recorregut per obres, arquitectes i estudis del país- ens el presenten.

Hacer mucho con poco
Katerina Kliwadenko, Mario Novas . 2017 . VE . 86'
Presentació a càrrec de Katarina Kliwadenko i Mario Novas.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol