Dreaming of a Tree House. Frei Otto's Ecological Building Project in Berlin, amb presentació a càrrec de Robert Brufau, Estudi Soldevila i Joan Sabaté i Picasó

Els arquitectes Robert Brufau, Alfons Soldevila i David Soldevila ens presenten aquesta sessió sobre una experiència pionera en el camp de l'arquitectura ecològica.

Robert Brufau va iniciar la seva activitat com a arquitecte col·laborant a l'estudi de Jordi Mir i Valls. El 1970 va obrir el seu propi estudi . Especialista en la rehabilitació d'edificis, ha col·laborat amb arquitectes com Arata Isozaki, Zaha Hadid, Richard Rogers, Jean Nouvel, Enric Miralles o Benedetta Tagliabue. Des de 1990 és Professor Titular del Departament d'Estructures a l'Edificació del'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.

L'any 1992 va rebreguardonat amb el Premi Internacional d'Arquitectura Mies van de Rohe i el 1997 el Premi Nacional de Patrimoni Cultural, concedit per la Generalitat de Catalunya, per la rehabilitació de les golfes i terrats de l'edifici de La Pedrera. Al llarg de la seva carrera ha rebut 31 Premis FAD i ha estat finalista per més de 120 obres, sent guardonat el 1996 amb un guardó especial.

Alfons Soldevila, arquitecte per l'ETSAB, és professor assistent al Postgrau de Disseny industrial i mobiliari urbà a la mateixa escola i professor de Projectes arquitectònics a l’Escola d’Arquitectura de la Salle. Amb el seu germà David i el seu pare, Alfons, formen part de l'estudi SSSBcnA.

David Soldevila és arquitecte per ETSAB i doctorat en curs dins del departament de Projectes Arquitectònics de la mateixa escola. Actualment és professor de Projectes arquitectònics a l’Escola d’Arquitectura de la Salle. Soci de l'estudi SSSBcnA amb el seu germà i el seu pare.

Ambdós han impartit conferencies a diferents universitats i han rebut diversos premis arquitectònics.

Joan Sabaté és arquitecte per l'ETSAB i responsable de l'Àrea de Construcció de l'Escola barcelonina. Alhora, ditifeix l'estudi SaAs Arquitectos, una empresa que desenvolupa projectes amb un impacte ambiental molt reduït. Entre els edificis que ha construït hi ha el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, per citar-ne només un.

D'altra banda, Sabaté ha participat en diversos projectes europeus IRH i Marie de definició d'un estàndard de baix impacte ambiental per a la construcció. Ha escrit nombrosos articles i ha participat en diversos congressos internacionals.

Apta per a tots els públics
Dt, 16/06/2015 - 20:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Robert Brufau, Alfons i David Soldevila i Joan Sabaté.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Dreaming of aTree House. Frei Otto's Ecological Building Project in Berlin / Somiant amb una casa de fusta. El projecte de construcció ecològica de Frei Otto a Berlín
Beate Lendt
Països Baixos
2012
anglès
VOSC
65'
35 mm

Un documental sobre el projecte pioner de l'arquitecte Frei Otto anomenat Ökohaus: una casa personalitzada i ecològica situada enmig de la ciutat. El film explora les idees que van originar el projecte i es pregunta com es va dur a terme i què és el que podem aprendre d'Ökohaus.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol