Sessió doble: 'Moments de silenci' i 'Citizen Lambert: Joan of Architecture''

Els dos films que obren l'edició d'enguany d'Arqu[in]FILM homenatgem figures femenines rellevants de l'arquitectura i l'urbanisme el treball de les quals ha estat, en ocasions, menys conegut que l'impacte de les seves produccions. Les protagonistes, en aquesta doble sessió, són Carme Pigem (integrant de l'estudi RCR, recentment guardonat amb el Premi Pritzker- i Phyllis Lambert.

Apta per a tots els públics
Dv, 19/05/2017 - 19:30 h.
Sala Chomón
Imatge
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Moments de silenci
Hisao Suzuki, Júlia de Balle
Catalunya
2015
S/D
40'
Format digital

Un relat visual de l'obra de RCR Arquitectes, fundat el 1987 a Olot per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, guardonats enguany amb el premi Pritzker, considerat el "Nobel d'arquitectura".

Pòster del film Moments de silenciUna pel·lícula guardonada al festival FICARQ '15 amb el premi a la Millor Fotografia i seleccionada al Milan Design Film Festival '15.

 
Imatge
Citizen Lambert: Joan of Architecture
Teri Wehn-Damisch
Canadà
2007
anglès
VOSC
52'

Una mirada a la vida i l'obra de Phyllis Lambert, una de les arquitectes més influents en la història de l'arquitectura moderna.

Escriptora, comissària, activista, militant urbana, professora, mecenes i fundadora del Centre Canadenc d'Arquitectura de Montreal. Retrat de la vida pública i l'esfera més íntima de la responsable d'assignar-li a Mies van der Rohe l'encàrrec per a l'edifici Seagram.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol