Arquitectura i natura

Imatge
Data: 
17/01/2013 - 31/12/2013

Barrejar cinema i arquitectura per parlar de les idees de natura desenvolupades al llarg del segle XX sembla adient, perquè ambdues disciplines treballen amb el temps i l’espai.

Aquest no és l’únic punt de coincidència: les dues arts s’interroguen sobre la representació de la realitat i construeixen ficcions: el cinema ho fa a partir de l’elecció i el muntatge de les imatges filmades i l’arquitectura des de la creació d’escenografies per a la vida humana. El cicle que us plantegem, coorganitzat amb el FAD, i que comptarà amb una sessió mensual, vol esbrinar, des de les imatges “revelades” pel cinema, les relacions existents entre l’arquitectura i la natura. I per fer-ho en cada sessió comptarem amb l'ajuda d'un expert -un arquitecte, un historiador del cinema, ...- que presentarà el film que es projecti i ens ajudarà a contextualitzar els elements comuns entre cinema, naturalesa i arquitectura.

Amb la col·laboració de: 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

17/01 Dijous

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació
Kim Ki-duk . 2003 . VOSE . 103'

“He intentat retratar l’alegria, la còlera, el dolor i el plaer de les nostres vides a través de quatre estacions i de la vida d’un monjo que viu en un temple aïllat, envoltat únicament d’arbres i muntanyes.

Presentació a càrrec de Jaume Valor.
 

14/03 Dijous

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

Seguim la indagació sobre les relacions entre l’arquitectura –com una manera d’ordenar i entendre l’espai– i la naturalesa vistes des de l’ull de la càmera. Aquest mes, amb un film de Satyajit Ray en què la protagonista veu el món des de la seva finestra.

Charulata
Satyajit Ray . 1964 . VOSE . 117'
Presentació a càrrec d'Erica Sogbe.
 

18/04 Dijous

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

L'arquitecta Sílvia Pascual ens presenta aquest film que relaciona la força reparadora i l'energia de la naturalesa amb les vivències d'una família que ha perdut un dels seus puntals.

The Tree / El árbol
Julie Bertucelli . 2010 . VOSE . 100'
Presentació a càrrec de Sílvia Pascual.
 

20/04 Dissabte

Imatge
22:00 h. | Film, Presentació

L'arquitecta Sílvia Pascual ens presenta aquest film que relaciona la força reparadora i l'energia de la naturalesa amb les vivències d'una família que ha perdut un dels seus puntals.

The Tree / El árbol
Julie Bertucelli . 2010 . VOSE . 100'
 

16/05 Dijous

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació

L'arquitecte afincat a Tarragona Martin Garber ens presenta aquest film que ens ofereix una particular visió de la capital britànica.

London / Londres
Patrick Keiller . 1994 . VOSC . 85'
Presentació a càrrec de Martin Garber.
 

20/06 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film, Presentació
Michelangelo Antonioni . 1961 . VOSE . 120'

L’arquitectura de la ciutat de Milà i el seu entorn, l’urbanisme dels seus carrers i places, és un dels protagonistes de La notte, d’Antonioni. El cineasta utilitza la ciutat per crear una atmosfera anònima i inquietant, un paisatge desolador que il·lustra l’alienació dels éssers humans en el món modern. Amb la projecció d’aquest clàssic del cinema italià continua la nostra exploració, conjunta amb l’Arquifad, de les relacions entre arquitectura, natura i cinema.

Presentació a càrrec d’Antonio Pizza.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol