London, amb presentació a càrrec de Martin Garber

L'arquitecte afincat a Tarragona Martin Garber ens presenta aquest film que ens ofereix una particular visió de la capital britànica.

“Patrick Keiller és un artista cinematogràfic singular, i London un treball paradoxal, amb una forma extremadament simple però amb una gran complexitat de continguts. Bastida mitjançant plans estàtics de Londres meravellosament captats, això es fon amb una veu en off pròpia de la ficció en què «El narrador» esbossa la seva relació amb el misteriós «Robinson» i la seva investigació quant al «Problema de Londres». El que emergeix és una amarga alienació derivada d’una cultura britànica que nega la intel·lectualitat i d’una política de curt abast. Tanmateix, les imatges són belles i la narració de Paul Scofield tot un plaer per a la oïda. Alhora, Keiller té present la història del documental per completar la seva pròpia visió; són influències reconegudes l’admiració pels primers films d’actualitats i de viatges, a més de la barreja que Jennings fa d’observació, sentit poètic i literari. Amb el treball força diferent de Grigsby, London tanca perfectament aquesta revisió” (Patrick Russell). Agraïment: British Film Institute.

Presentació a càrrec de Martin Garber.

Apta per a tots els públics
Dj, 16/05/2013 - 19:00 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec de Martin Garber.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
London / Londres
Patrick Keiller
Gran Bretanya
1994
anglès
VOSC
85'
35 mm

Patrick Keiller és un artista cinematogràfic singular, i 'London' un treball paradoxal, amb una forma extremadament simple però amb una gran complexitat de continguts.

Bastida mitjançant plans estàtics de Londres meravellosament captats, això es fon amb una veu en off pròpia de la ficció en què «El narrador» esbossa la seva relació amb el misteriós «Robinson» i la seva investigació quant al «Problema de Londres». El que emergeix és una amarga alienació derivada d’una cultura britànica que nega la intel·lectualitat i d’una política de curt abast. Tanmateix, les imatges són belles i la narració de Paul Scofield tot un plaer per a la oïda. Alhora, Keiller té present la història del documental per completar la seva pròpia visió; són influències reconegudes l’admiració pels primers films d’actualitats i de viatges, a més de la barreja que Jennings fa d’observació, sentit poètic i literari. Amb el treball força diferent de Grigsby, London tanca perfectament aquesta revisió” (Patrick Russell). Agraïment: British Film Institute.

 

Presentació a càrrec de Martin Garber.
 

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol