Asian Film Festival. Barcelona: Hou Hsiao-hsien

  • S'ha detectat una opció il·legal. Si us plau, contacteu amb l'administrador del lloc.
  • user warning: Table './filmoteca/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'form', 'Illegal choice %choice in %name element.', 'a:2:{s:7:\"%choice\";s:0:\"\";s:5:\"%name\";s:15:\"tipus_activitat\";}', 3, '', 'http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/asian-film-festival-barcelona-hou-hsiao-hsien?tipus_activitat=', '', '172.25.174.21', 1560857605) in /dades/filmoteca/web/modules/dblog/dblog.module on line 146.
Imatge
Imatge
Imatge

Més informació

Data: 
02/11/2017 - 15/12/2017

L’obra de Hou Hsiao-hsien combina la voluntat d’escriure la complexa i dramàtica història del seu país -un Taiwan que no sap si ser xinès, japonès o taiwanès, i que troba una identitat en el creixement econòmic- amb una dimensió autobiogràfica i un desig d’experimentar amb les formes narratives i un interès sincer pels canvis morals i de costums que aporten els joves.

Les pel·lícules de Hou Hsian-hsien ens expliquen la Història, amb una H majúscula, però també la que va amb minúscula. A Homes bons, dones bones, la protagonista veu com el que en un moment tothom lloava -la seva resistència enfront dels japonesos- se li gira en contra quan el simple fet de ser rebel la fa sospitosa. A La ciutat de la tristesa, una família travessa els vents canviants de la guerra, la política i la ideologia. El mestre titellaire parla de la cruel ocupació japonesa a través d’un artista que tarda a comprendre qui són els que mouen els fils. Millennium Mambo transmet visualment deu anys de canvis en la vida sentimental d’una noia.

De vegades, Hou Hsiao-hsien troba inspiració en el propi cinema; altres cops li arriba de la novel·la i, molt més sovint, de la seva infantesa o joventut. És una obra calidoscòpica, canviant, però d’una gran coherència interna.
     

Amb la col·laboració de: 

Asian Film Festival. Barcelona     Casa Asia  Taiwan Film Institute

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

No s'ha trobat cap resultat. Disculpeu les molèsties.

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol