El cinema dins el cinema: 'Vida en sombras' (Llorenç Llobet Gràcia, 1949)

Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya, ens presenta un dels films restaurats pel nostre Centre de Conservació i Restauració: 'Vida en sombras'. Una excel·lent mostra de cinema dins el cinema.

Apta per a tots els públics
Dc, 04/02/2015 - 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec d'Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya.
Imatge
Vida en sombras
Llorenç Llobet Gràcia
Fernando Fernán Gómez, María Dolores Pradera, Isabel de Pomés, Félix de Pomés, Alfonso Estela
Catalunya
1948
VE
78'
DCP

Aquest títol fonamental de la cinematografia espanyola narra la història d'un realitzador fictici per al qual el cinema resulta vital en moments transcendentals de la seva vida.

Llorenç Llobet Gràcia (1911-1976) era un cineasta amateur de Sabadell que amb Vida en sombras va fer el salt als 35 mm. Malauradament, diverses dificultats van retardar-ne l’estrena fins a quatre anys després del seu rodatge, i els negatius originals van desaparèixer. De resultes, el film va quedar en l’oblit fins a la seva recuperació en els anys vuitanta, a partir de les dues úniques còpies existents en 16 mm. El 2007, la Filmoteca de Catalunya va localitzar una d’aquestes escasses còpies i va iniciar-ne la restauració, amb la col·laboració de Filmoteca Española i dels Laboratoris Deluxe Barcelona, aprofitant els recursos de la tecnologia digital.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol