L'Escola de Nova York: 'Faces' (John Cassavetes, 1968)

Entre 1965 i 1980, la indústria cinematogràfica americana va patir més canvis que en qualsevol altre període de la seva història excepte, potser, el de l’arribada del cinema sonor. Els canvis evidents en l’estil i en el contingut de les mateixes pel·lícules amb prou feines van donar idea de fins a quin punt la manera de concebre-les, produir-les i distribuir-les s’havia de veure alterada, d’una manera estructural i profunda, a mesura que avançava la dècada.

Presentació a càrrec de Lluís Aller (Bande à Part Escola de Cinema).

 

Apta per a tots els públics
Dc, 25/04/2018 - 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Lluís Aller (Bande à Part Escola de Cinema).
Dg, 29/04/2018 - 19:00 h.
Sala Chomón
Imatge
Faces
John Cassavetes
John Cassavetes
John Marley, Gena Rowlands, Lynn Carlin, Seymour Cassel, Fred Draper, Val Avery, Dorothy Gulliver, Jerry Howard, Carolyn Fleming, Don Kraatz
EUA
1968
anglès
VOSE
130'
Blu-ray

Desplaçat pels estudis de Hollywood i després d'uns anys d'inactivitat, Cassavetes es reincorpora a la vida activa amb aquest film finançat amb els beneficis obtinguts treballant d’actor dins el mateix sistema que el rebutja.

"El film desenvolupa, a través de quatre escenes llarguíssimes, les relacions entre dos matrimonis de classe mitjana i aconsegueix aquella màgia que només s'obté quan el cinema-directe deixa de ser un truc expressiu i s'acobla fidelment a la realitat que tracta de copsar" (A. Martínez Torres). "Un film que tracta sense parar de la borratxera, el riure embogit, l’atac de nervis i la ruptura: és una successió de paroxismes que mostren una societat neuròtica i les complexes reaccions de l'edat madura, quan els sentiments es polvoritzen, apareix la por a envellir i es fan sentir els dubtes sobre un mateix..." (Michel Ciment).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol