Barbet Schroeder, mostrar sense jutjar

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
01/02/2019 - 14/03/2019

Barbet Schroeder (Teheran, 26 d'agost de 1941), de nacionalitat suïssa, de mare alemanya, criat a Colòmbia i educat a França, ha estat productor a Luxemburg i ha rodat sovint als Estats Units.

Barbet Schroeder és un autor a qui agrada treballar l’obra dels altres, fer remakes o filmar documentals. Ha estat productor d’Eric Rohmer, del millor Rivette o de Néstor Almendros, i també ha acceptat ser actor per a Tim Burton, John Landis, Patrice Chéreau o Wes Anderson.

S’inspira tant en la realitat com en la ficció. Ha estat seleccionat per als Oscars i ha dirigit episodis de Mad Men. El seu cinema busca la contradicció, escapar de l’obvietat. Si parla de la droga, no és ni per condemnar-la ni per fer elogi del paradís artificial. Si s’interessa per un estafador, no és únicament per mostrar-ne les estafes, sinó per preguntar-se fins a quin punt nosaltres l’ajudem. Com també en el cas dels dictadors. O dels assassins. Barbet Schroeder ens planteja preguntes.

Aquest cicle recupera gairebé la totalitat de la seva obra, els seus títols més emblemàtics, i el dia 1 a les 16.00h establirà un diàleg amb Esteve Riambau al voltant dels seus films i els seus pensaments.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

01/02 Divendres

Imatge
16:00 h. | Conferència

Com a introducció del cicle que li dediquem, Barbet Schroeder ens acompanya en una sessió en què dialogarà amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, sobre els seus mètodes de treball, les seves pel·lícules i els seus projectes de futur.

 
Imatge
17:00 h. | Film
Barbet Schroeder . 1975 . VOSC . 112'

Una història d'amor, articulada entorn del tema de la dualitat, entre un pispa i una experta en tècniques sadomasoquistes. "Per mi era important fer un film sobre l'amor i les seves estranyeses en el qual no entrés la moral i en el qual la càmera no fos ni còmplice ni culpable" (Barbet Schroeder).

Presentació a càrrec de Barbet Schroeder
 

02/02 Dissabte

Imatge
19:15 h. | Film
Barbet Schroeder . 2017 . VOSC . 100'

Mitjançant la figura controvertida de Wirathu, un líder budista de Myanmar que promou l’odi racial i la islamofòbia, Schroeder analitza les tensions entre musulmans i budistes d’aquest país on el 90% de la població ha abraçat el budisme. Aquest interessant retrat tanca la “trilogia del mal” iniciada el 1974 per Général Idi Amin Dada i continuada per L’avocat de la terreur el 2007.

Presentació a càrrec de Barbet Schroeder
 

03/02 Diumenge

Imatge
21:30 h. | Film
Barbet Schroeder . 1992 . VOSE . 107'

Després de fer fora de casa el seu xicot, una executiva de Nova York posa un anunci al diari a fi de compartir pis.

 

05/02 Dimarts

Imatge
21:30 h. | Film

Sessió doble del cicle "Barbet Schroeder, mostrar sense jutjar"

Le vénérable W. / El venerable W.
Barbet Schroeder . 2017 . VOSC . 100'
Où en êtes-vous, Barbet Schroeder? / Qui ets, Barbet Schroeder?
Barbet Schroeder . 2017 . VOSC . 15'
 

08/02 Divendres

Imatge
19:30 h. | Film
Barbet Schroeder . 1969 . VOSC . 105'

Un noi alemany s’enamora d’una americana drogoaddicta i la segueix fins a Eivissa, on ell també acabarà enganxant-se.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol