Benet Casablancas: la música en el cinema

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
09/04/2014 - 01/05/2014

El compositor i musicòleg Benet Casablancas, compositor en residència de L’Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per a les temporades 2013-14 i 2014-2015, i recent Premio Nacional de Música del Ministeri de Cultura, és l’autor de la banda sonora dels documentals 'Desvío Noteboom' i 'Miquel Batllori, l’agudesa d’un savi'.

Més enllà d’aquestes col·laboracions, Benet Casablancas també és un cinèfil apassionat de caràcter universal i, per aquest motiu, no hem dubtat en oferir-li una carta blanca que, de ben segur, gaudirà de nombroses adhesions. Començar amb Vértigo i la partitura de Bernard Herrmann sota la direcció de Hitchcock ja és tota una definició de principis. De l’eclecticisme dels seus gustos també en donen fe la tria d’un clàssic de Hollywood (The Shop Around the Corner), d’una gran epopeia del cinema japonès (Ran) o del testament d’Ingmar Bergman (Saraband).. Són pel·lícules per veure amb l’orella ben parada i per evocar partitures indissociables d’unes imatges cinematogràfiques, com El Danubi blau i 2001: A Space Odissey o la trompeta de Miles Davis i Ascenseur pour l’échafaud.    

*Totes les sessions aniran precedides per una presentació de Benet Casablancas enregistrada en vídeo per a la Filmoteca de Catalunya.

Consulteu els avantatges per als abonats i els subscriptors del butlletí electrònic de la Filmoteca.

 

Amb la col·laboració de: 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

09/04 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Curs

Com a presentació del cicle que li dediquem amb el títol de 'La música al cinema', Benet Casablancas ens oferirà una classe magistral d'uns 40' de durada abans de la projecció de 'Vertigo'.

Masterclass de Benet Casablancas.
 

11/04 Divendres

Imatge
17:00 h. | Film
Ernst Lubitsch . 1940 . VOSE . 99'

Un home i una dona que treballen en una llibreria i que es detesten viuen una història d’amor mitjançant unes cartes creuades que no saben qui envia.

 

12/04 Dissabte

Imatge
16:30 h. | Film
Erik Haasnoot . 2013 . VE . 60'

Documental que ens endinsa en la vida literària de l’escriptor Cees Nooteboom. A més de testimoniar el seu pas per festivals literaris a Itàlia i Espanya, el film acompanya aquest holandès errant per Venècia i Còrdova, i ens revela secrets del seu univers creatiu mitjançant una conversa amb l’escriptor i editor Alberto Manguel.

 
Imatge
19:00 h. | Film
Ernst Lubitsch . 1940 . VOSE . 99'

Un home i una dona que treballen en una llibreria i que es detesten viuen una història d’amor mitjançant unes cartes creuades que no saben qui envia.

 

23/04 Dimecres

Imatge
20:30 h. | Film
Akira Kurosawa . 1985 . VOSC . 160'

Traslladant la tragèdia shakespeariana d’El rei Lear' al Japó del segle XVI, Kurosawa s’interessa de nou per una època –la dels samurais i els senyors feudals– per la qual sempre ha manifestat la seva debilitat, tant històricament com estèticament.

 

25/04 Divendres

Imatge
20:00 h. | Film
Francesc Llobet . 2012 . VC . 103'

Poder, saber i vida; personatges brillants perseguits per les seves idees; fets ben documentats, i humorisme transcendental són temes en els quals va treballar Miquel Batllori i Munné (1909-2003), un català universal, reconegut arreu del món com un dels grans historiadors de la cultura.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol