Carta blanca a Mercè Sampietro

Imatge
Imatge
Data: 
11/06/2019 - 30/06/2019

La trajectòria professional de Mercè Sampietro (Barcelona, 1947) inclou treballs a la televisió, el teatre i el cinema. A més, ha doblat col·legues de professió com ara Meryl Streep o Catherine Deneuve i ha presidit l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

La seva vocació d’actriu va començar a agafar cos quan tenia tretze anys amb una companyia teatral d’aficionats, i es va consolidar amb la formació acadèmica a l’Institut del Teatre. En l’àmbit cinematogràfic va ser fonamental la seva trobada amb la directora Pilar Miró, amb qui va rodar cinc pel·lícules, de les quals destaca Gary Cooper, que estás en los cielos (1980), amb què va iniciar una bona col·lecció de premis professionals als festivals de Sant Sebastià, Moscou, Sitges, Gijón i Màlaga; premis com el Goya, el Gaudí d’Honor, el Nacional de Cinematografia, el Sant Jordi, el Fotogramas de Plata, el Butaca o el d’Unión de Actores en són alguns.

Després de l’homenatge que li vam dedicar el 2006, ara li hem ofert una carta blanca perquè pugui compartir amb el públic els seus films predilectes, que projectarem juntament amb els seus treballs més destacats.
 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

11/06 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Taula rodona

L'actriu catalana Mercè Sampietro tindrà un diàleg amb Octavi Martí, director adjunt i programador de la Filmoteca, en la que repassaran tota la seva trajectòria professional.

 
Imatge
20:00 h. | Film, Presentació
Gracia Querejeta . 1999 . VE . 97'

Tres germanes es retroben per complir la darrera voluntat de la seva mare. El viatge que inicien s’articula en un doble sentit, tant en el pla pròpiament físic com pel que fa al seu passat compartit, ple de sentiments enfrontats i del qual aflorarà un terrible secret que ha estat amagat en el si de la família.

Presentació a càrrec de Mercè Sampietro
 

12/06 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film
Elia Kazan . 1954 . VOSE . 115'

Adaptació d’una famosa novel·la de John Steinbeck sobre la rivalitat de dos germans, a l’estil de Caín i Abel, en la qual Dean interpreta el rebel, obsessionat per la figura de la mare, un paper que interpreta Jo Van Fleet, premiada amb l’Oscar. D

 

13/06 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Clint Eastwood . 1992 . VOSC . 131'

Quan Clint Eastwood ja era considerat com un autor per part de la crítica, va rebre la consagració definitiva dins la indústria amb els quatre Oscars obtinguts (film, director, actor secundari i muntatge) amb aquest western crepuscular.

 

14/06 Divendres

Imatge
17:00 h. | Film
John Huston . 1987 . VOSE . 83'

Dublín, hivern del 1904. Durant un sopar familiar, la nit de Reis, el record del passat i la malenconia dels somnis irrecuperables van apropant tots els presents a la regió dels morts.

 

15/06 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film
Adolfo Aristarain . 2002 . VE . 112'

Història intimista en la qual una parella formada per uns madurs Luppi i Sampietro (ella, premiada a Sant Sebastià), en un memorable duel interpretatiu, fa front a la crisi econòmica i política del seu país apostant per l’amor i les segones oportunitats.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol