Cinc anys al Raval

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
19/02/2017 - 21/02/2017

Fa cinc anys inauguràvem la nova seu del Raval. Va anar precedida d’una llarga espera, però ara és hora de fer-ne un primer balanç. I el fem amb el nostre llenguatge: el cinema. Una programació especial servirà no només per afirmar que som el que veiem, sinó per exhibir la nostra identitat: el passat i el futur del cinema vistos des d’una òptica cultural i patrimonial sempre presidida per la diversitat cultural.

La primera jornada tindrà un perfil familiar, dedicada als espectadors més menuts, aquells pels quals el cinema analògic ja és història i dos pioners com De Chomón i Méliès, prehistòria.

El dimarts 21, en canvi, programem un musical de Carlos Saura que dialoga amb la dansa, la preestrena del darrer film de Robert Guédiguian sobre el genocidi d’Armènia i un clàssic del cinema mut interpretat per Lon Chaney en un merescut homenatge al mestre Joan Pineda, la banda sonora de la nostra reivindicació del cinema dels orígens.
 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

19/02 Diumenge

16:00 h. | Altres

Diverses activitats d'animació per als més petits de la mà de Modiband.

Activitat gratuïta. Durada: 2 hores. Al vestíbul.
 
Imatge
16:30 h. | Film
Diversos autors . 2007-2016 . S/D . 50'

En aquesta sessió podrem gaudir de petits films animats dels últims anys i d’arreu del món. Un programa acurat de curtmetratges divertits, originals i tendres, per celebrar la màgia del cinema en família!

Sessió gratuïta.
 
16:30 h. | Altres

Taller obert al públic familiar, a càrrec de Drac Màgic. Per fer l’activitat és imprescindible portar un dispositiu mòbil i baixar-se l’aplicació gratuïta Gifinator.

Activitat gratuïta. Durada: 2h 30'. Espai Delmiro deCaralt i sala d’exposicions temporals
 
Imatge
17:00 h. | Film
Diversos autors . 2012-2016 . VC . 60'

Diversió, enginy... i sorpresa! Una selecció variada de curts animats i de ficció que han donat la volta al món per diversos festivals, recollint premis i aplaudiments.

Sessió gratuïta.
 
Imatge
18:00 h. | Film
Ivo Caprino . 1975 . VC . 88'

El mecànic de bicicletes i inventor Teodor, l'eriçó Lambert i l'ànec Sonny viuen en una muntanya. Un antic ajudant de Teodor, Rudolph, desafia públicament a tothom a una cursa de cotxes. És el moment de fer entrar en acció el nou prototipus de cotxe de Teodor.

Recomanada per a infants a partir de 6 anys. Sessió gratuïta.
 
Imatge
21:30 h. | Film
Ramón Alós . 2014 . VE . 90'

Un documental que narra la història i els enigmes sobre la vida i l'obra de Segundo de Chomón, pioner imprescindible del cinema, joia del nostre arxiu i nom de la sala gran de la Filmoteca.

Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Ramon Alós.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol