Cinema en temps de crisi

Imatge
Data: 
04/09/2012 - 19/12/2012

La crisi econòmica no és un tòpic, és una realitat. L’actual, però, no és ni l’única ni probablement la més intensa dels darrers cent anys. El cinema ha estat testimoni d’altres crisis, i en donem fe amb un cicle que té com a gran protagonista la depressió econòmica derivada del crac de 1929.

El drama èpic (The Grapes of Wrath), el musical (Pennies from Heaven), el policíac ambientat a la presó (I’m a Fugitive from the Chain Gang), la comèdia social (Sullivan’s Travels) o el documental de muntatge (Brother, can you spare a dime?) ens ofereixen diverses cares de la mateixa moneda.

Paral·lelament, el cicle s’amplia a d’altres països (com a la Bolívia de También la lluvia), invoca les causes de la Revolució soviètica segons Eisenstein (La huelga) i s’apropa a l’actualitat a través de la mirada incisiva de Michael Moore (Roger & Me), la denúncia social de George Clooney (Up in the Air) i la precisió del documental alemany Let’s make money a l’hora de diagnosticar la bombolla immobiliària espanyola.

 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

04/09 Dimarts

Imatge
20:00 h. | Film, Taula rodona

Per presentar el cicle, tres economistes amb una llarga trajectòria participaran en una taula rodona i ens ajudaran a entendre la imatge de la crisi actual i també el seu orígen i desenvolupament i les possibles sortides d'aquesta. Són Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica a la UB; Arcadi Oliveres, professor d'Economia Aplicada a la UAB i Alfredo Pastor, professor d'Economia a l'escola de negocis IESE.

Brother, can you Spare a Dime? / Germà, em deixes 10 cèntims?
Philippe Mora . 1975 . VOSC . 109'
 

05/09 Dimecres

Imatge
22:00 h. | Film
Philippe Mora . 1975 . VOSC . 109'

Un documental de muntatge dialèctic realitzat a partir d’imatges d’arxiu i fragments de pel·lícules nord-americanes dels anys 30, amb què Mora realitza un expressiu fresc de la vida nord-americana durant els anys de la Depressió i el New Deal.

 

08/09 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film
Adrian Lyne . 1985 . VOSC . 113'

Un broker interpretat per Mickey Rourke sedueix i porta Kim Basinger cap al camí del masoquisme. En clau de comèdia eròtica, el personatge que treballa a Wall Street sotmet els altres. Premonitori.

 

09/09 Diumenge

Imatge
17:00 h. | Film
Adrian Lyne . 1985 . VOSC . 113'

Un broker interpretat per Mickey Rourke sedueix i porta Kim Basinger cap al camí del masoquisme. En clau de comèdia eròtica, el personatge que treballa a Wall Street sotmet els altres. Premonitori.

 

11/09 Dimarts

Imatge
19:00 h. | Film
Preston Sturges . 1941 . VOSE . 90'

Un famós realitzador de comèdies es converteix durant uns dies en rodamón amb la intenció d’utilitzar aquesta experiència per a un film amb missatge social.

 
Imatge
22:00 h. | Film
Icíar Bollaín . 2010 . VO . 104'

Un equip de cinema espanyol arriba a Bolívia per rodar una pel•lícula sobre la colonització espanyola. Un cop allí els enxampa de ple l’esclat de la Guerra de l’Aigua del 2000.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol