Corea i el món del pansori

Imatge
Data: 
20/04/2018 - 21/04/2018

El pansori és una forma d’art dramàtic musical interpretat per un cantant i un tambor. És una tradició popular originària de Corea, on va néixer al segle XVII, probablement com una nova expressió dels cants narratius dels xamans. Una representació completa pot durar entre 3 i 9 hores i una dona o un home interpreta cantant les veus de tots els personatges a partir de textos que barregen el dialecte rural amb expressions literàries erudites.

Amb la modernitat del segle xx, va entrar en un període de decadència de la qual s’ha recuperat força gràcies als esforços institucionals de Corea del Sud i a la Unesco, la qual l’ha inclosa en la llista de béns immaterials del patrimoni de la humanitat. El cinema també ha impulsat la popularització d’aquesta gran herència cultural gràcies, sobretot, al prestigiós director Im Kwon-taek. Aquest cicle, organitzat amb la col·laboració del Museu de la Música, recupera el que segurament són els tres millors homenatges cinematogràfics a l’art del pansori.

Amb la col·laboració de: 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

20/04 Divendres

Imatge
19:00 h. | Film, Altres

Un grup d'artistes del National Gugak Center de Jindo (República de Corea) participen en la primera sessió que dediquem al gènere musical pansori, en què projectarem 'Més enllà dels anys'. Després de la projecció, els intèrprets faran una demostració.

Chun nyun hack / Més enllà dels anys
Im Kwon-taek . 2007 . VOSC . 106'
Amb actuació musical d'artistes del National Gugak Center de Jindo posterior a la projecció
 
Imatge
21:30 h. | Film
Lee Joon-ik . 2005 . VOSE . 119'

Al segle XVI, durant l’època de la dinastia Choson, una parella de joglars són arrestats per interpretar una obra en la qual satiritzen el rei.

 

21/04 Dissabte

Imatge
19:00 h. | Film
Lee Joon-ik . 2005 . VOSE . 119'

Al segle XVI, durant l’època de la dinastia Choson, una parella de joglars són arrestats per interpretar una obra en la qual satiritzen el rei.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol